Op 17.01.2021 spelen Cercle Brugge en Luik in de Jupiler Pro LeagueBelgië tegen elkaar. De aftrap is om 16:00 uur. De actuele nummer 17 in de Jupiler Pro LeagueBelgië speelt tegen de nummer 10. Op dit moment neigen de bookies naar een uitzege van Standard Luik.

Huidige statistieken van Cercle Brugge

De laatste wedstrijd heeft Cercle Brugge K.S.V. met 1:2 van Eupen verloren. 6 zeges in 19 matchen in de laatste zes maanden: dat is het saldo van van de thuisclub. De balans thuis is drie zeges, 0 gelijke spelen en zeven nederlagen. 3 van de 10 duels voor thuispubliek werden dit seizoen door Cercle Brugge gewonnen, zodat hier een winquotering van slechts 30% vastgesteld kan worden. Terwijl er 0 keer tenminste een punt behaald kon worden, moest de gastheer 7 keer een nederlaag incasseren. In 19 matchen in dit seizoen heeft Cercle Brugge 6 zeges behaald. 0 keer werden de punten gedeeld, terwijl 13 duels werden verloren.

De elf spelers van trainer Paul Clement scoort daarbij voornamelijk in de 2e helft. Per thuiswedstrijd maakt Cercle Brugge volgens de huidige statistieken gemiddeld 1,70 doelpunten en incasseert 2,10 doelpunten. Dat zijn in totaal 3,80 doelpunten per match. In het afgelopen seizoen maakte Cercle Brugge thuis gemiddeld 1,14 doelpunten en moest 1,64 tegendoelpunten incasseren. De meest veelvoorkomende resultaten in het afgelopen seizoen thuis waren 1:2, 1:0 en 0:2. Dit seizoen speelde het team thuis het vaakst 1:2, 0:1 en 3:4.

Huidige statistieken van Luik

De uitslag van de laatste match van Luik was 3:1 tegen Waasland. In het huidige seizoen won het team tot nu toe 3 van de 9 wedstrijden voor fans van de tegenstander (33,33%). In de afgelopen 6 maanden won het uitspelende team 7 keer. 7 keer was er een gelijk spel, 6 werd er niet gewonnen. Uit werden er 3 ontmoetingen gewonnen. In de afgelopen wedstrijden in een ander stadion heeft Luik 4 keer verloren en 2 matchen eindigden in gelijkspel. Van uitduels tegen clubs die boven Luik in de stand stonden werden er het huidige seizoen 3 gewonnen.

Het team van coach Mbaye Leye maakte dit seizoen 1,11 uitgoals per wedstrijd, met name in het tweede deel. In totaal worden er gemiddeld 2,22 doelpunten per duels op het veld van de tegenstander Luik gescoort. In het vorige seizoen maakte Luik uit gemiddeld 1,64 goals en incasseerde 1,64 tegendoelpunten. In het laatste seizoen was de uitslag bij duels in het stadion van de tegenstander van Luik het vaakst 1:3, 1:2 of 2:2. De ontmoetingen in het stadion van de tegenstander van Luik in het huidige seizoen eindigden voornamelijk in 1:2, 2:1 of 0:0.

Wedtips

Bij een over/under gemiddelde van beide teams van 2,5 ligt de tip het meest in de buurt van Under 3.5. De actuele doelpuntstatistieken laten zien dat beide clubs trefzeker zijn.