De Jupiler Pro LeagueBelgië-duel tussen Gent en Royal Antwerp wordt op 17.01.2021 om 13:30 uur gespeeld. De tegenwoordige nummer 12 in de Jupiler Pro LeagueBelgië speelt tegen de nummer 6. Momenteel is KAA Gent favoriet bij de online wedkantoren.

Gent won 1 van de laatste 1 ontmoetingen. De tegenstanders speelden 4 keer gelijk en Royal Antwerp stapte 4 keer drie punten pakken.

Huidige statistieken van Gent

In de laatste wedstrijd van KAA Gent was er een 1:1 gelijkspel tegen Beerschot. In de laatste 6 maanden heeft de thuisclub 8 van de 20 ontmoetingen gewonnen. De balans thuis is vier zeges, 1 gelijke spelen en vier nederlagen. In het lopende seizoen won Gent 44,44% (4 van 9) van de wedstrijden voor de eigen fans. 1 keer kon er tenminste een punt worden behaald, terwijl de gasten 4 keer met drie punten naar huis gingen. Van de 20 matchen in dit seizoen heeft Gent er 8 gewonnen. 2 ontmoetingen werden gelijk gespeeld, 10 matchen werden verloren.

Voor de rust heeft de ploeg van trainer Hein van Haezebrouck het vizier op scherp staan. Het actuele saldo bij thuiswedstrijden van Gent is gemiddeld 3,22 doelpunten per duel, waarvan 1,78 doelpunten voor en 1,44 doelpunten tegen zijn. In het afgelopen seizoen maakte Gent thuis gemiddeld 2,53 doelpunten en moest 0,93 tegendoelpunten incasseren. In het laatste seizoen eindigden thuiswedstrijden Gent het vaakst in de volgende drie uitslagen: 2:0, 1:1 en 4:1. Het huidige seizoen speelde het team thuis het vaakst 1:2, 3:0 en 2:1.

Huidige statistieken van Royal Antwerp

Royal Antwerp heeft de laatste wedstrijd met 3:0 van Mechelen verloren. 40% van de matchen voor fans van de tegenstander heeft het team gewonnen. In de afgelopen 6 maanden won Royal Antwerp 9 keer, speelde 4 keer gelijk en stapte 7 matchen zonder punten van het veld. Royal Antwerp kon daarbij 4 uitzeges boeken. Het team verloor 5 ontmoetingen in een ander stadion en 1 ontmoeting eindigde in een gelijkspel. Van 4 uitmatchen tegen clubs die boven Royal Antwerp in de stand stonden werden er dit seizoen 2 gewonnen (50%). 2 wedstrijden werden verloren (50%), 0 wedstrijden eindigden in gelijkspel (0%). In het vorige seizoen werden er van de 2 uitwedstrijden tegen ploegen die boven Royal Antwerp in de stand stonden 0 gewonnen (0%). 1 match werd verloren (50%), 1 ontmoeting eindigde in gelijkspel (50%).

Op het veld van de tegenstander scoorde de ploeg van coach Frank Vercauteren gemiddeld 1,60 keer per wedstrijd. Opvallend: De meeste doelpunten werden in helft een gescoord. Als alle doelpunten bij elkaar op worden geteld, worden er bij ontmoetingen in een ander stadion van Royal Antwerp gemiddeld 3,30 doelpunten per duel gemaakt. De statistieken laten bij matchen voor fans van de tegenstander Royal Antwerp 1,40 goals voor en 1,33 doelpunten tegen zien. In het vorige seizoen was de uitslag in de stadion van de tegenstander het vaakst 1:1, 0:1 of 2:1. In dit seizoen was de uitslag van het merendeel van de duels voor fans van de tegenstander van Royal Antwerp 3:1, 0:3 of 3:0.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide clubs is 2,5. De daarbij passende weddenschap zou een Under 3.5 zijn. De actuele doelpuntstatistieken laten zien dat beide teams trefzeker zijn.