De match Sporting Charleroi tegen Mechelen wordt in de Jupiler Pro LeagueBelgië op 16.01.2021 om 20:45 gespeeld. Zodoende speelt de club op de 3e plek tegen de club op de 13e plek. In de prognose van de wedkantoren wordt momenteel uitgegaan van een thuiszege van Royal Charleroi Sporting Club.

In de vroegere wedstrijden kwam Sporting Charleroi 2 keer de winst pakken, 3 matchen eindigde in een gelijkspel en Mechelen kwam 0 keer als winnaar uit de bus.

Huidige statistieken van Sporting Charleroi

In het laatste duel verloor Royal Charleroi Sporting Club 3:2 tegen Oostende. De thuisspelende ploeg heeft in de laatste zes maanden 10 van de 20 wedstrijden gewonnen. De balans voor eigen publiek is vijf zeges, 1 gelijke spelen en drie nederlagen. Sporting Charleroi heeft in het lopende seizoen 20/21 tot nu toe 5 van de 9 thuisduels gewonnen (55,56%). 1 ontmoeting eindigden in een remise, 3 ontmoetingen weren thuis verlopren. Na 20 ontmoetingen in het lopende seizoen heeft Sporting Charleroi 10 keer gewonnen en 3 keer gelijk gespeeld. 7 duels werden verloren.

De ploeg van trainer Karim Belhocine scoort daarbij voornamelijk in de 2e helft. Het actuele statistiek bij thuiswedstrijden van Sporting Charleroi is gemiddeld 1,89 doelpunten per ontmoeting, waarvan 1,22 doelpunten voor en 0,67 doelpunten tegen zijn. In het vorige seizoen maakte Sporting Charleroi voor eigen publiek gemiddeld 1,86 doelpunten. Tegelijkertijd incasseerde het team 0,64 tegendoelpunten per thuiswedstrijd. Het meest veelvoorkomende resultaat in het eigen stadion was in het vorige seizoen 2:1, 2:0 en 1:0. Bij thuiswedstrijden in het huidige seizoen zijn de meest veelvoorkomende uitslagen tot nu toe 1:0, 0:0 en 0:2.

Huidige statistieken van Mechelen

De laatste duel heeft Mechelen met 3:0 van Royal Antwerpen] gewonnen. In het lopende seizoen won het team tot nu toe 3 van de 9 uit gespeelde wedstrijden (33,33%). In de afgelopen 6 maanden won de bezoekende 11 spelers 6 keer. 5 keer was er een gelijk spel, 9 werd er niet gewonnen. Mechelen kon daarbij 3 uitzeges boeken. Het team verloor 3 wedstrijden in een ander stadion en 3 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Tot nu toe speelde Mechelen uit 7 keer tegen een club die boven hen stond. Daarbij won het team 2 keer en verloor 2 keer. Bij 3 wedstrijden werden de punten gedeeld. In het laatste seizoen speelde Mechelen 4 keer uit tegen ploegen die hoger in de stand stonden. 1 van deze wedstrijd werd gewonnen, 3 keer werden er gelijk gespeeld. Bij 0 wedstrijden keerde het team met lege handen terug.

De ploeg van Wouter Vrancken scoorde dit seizoen gemiddeld 1,33 uitdoelpunten per wedstrijd en was vooral in de tweede helft van de wedstrijd. Bij uit gespeelde wedstrijden van Mechelen worden in totaal gemiddeld 3,00 goals gemaakt. De meegereisde fans van Mechelen konden in het voorgaande seizoen in ontmoetingen voor fans van de tegenstander juichen bij gemiddeld 1,50 doelpunten. Per wedstrijd kregen ze 1,36 keer een tegengoal verwerken. Op het veld van de tegenstander was de uitslag voor het team in het afgelopen seizoen het vaakst 1:2, 2:1 of 0:3. De uitslag van duels in een ander stadion van Mechelen in dit seizoen was het vaakst 2:1, 2:2 of 1:1.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide clubs is 2,5. Wij adviseren daarom een weddenschap op Under 3.5. De prognoses van de wedkantoren laten zien, dat men denkt dat beide teams scoren.