De Jupiler Pro LeagueBelgië-duel tussen Moeskroen en Genk wordt op 16.01.2021 om 18:30 uur gespeeld. Daarom speelt de momentele nummer 18 tegen de nummer 2 in de stand. De bookies zien KRC Genk als favoriet.

Bij de eerdere ontmoetingen van de beide clubs eindigden 1 wedstrijden in een zege van Moeskroen, 3 ontmoetingen eindigde in gelijkspel en bij drie matchen stapte Genk als winnaar van het veld.

Huidige statistieken van Moeskroen

In het laatste duel verloor Royal Excel Moeskroen 1:0 tegen Zulte-Waregem. Van 20 matchen in de afgelopen zes maanden won de thuisclub 4 keer. De balans thuis is twee zeges, 3 gelijke spelen en vier nederlagen. Moeskroen heeft in het lopende seizoen 20/21 tot nu toe 2 van de 9 wedstrijden thuis gewonnen (22,22%). 3 wedstrijden eindigden in gelijkspel, 4 ontmoetingen weren thuis verlopren. Van de 20 matchen in dit seizoen heeft Moeskroen er 4 gewonnen. 5 matchen werden gelijk gespeeld, 11 wedstrijden werden verloren.

Het team van trainer Jorge Simao maakt de doelpunten bij voorkeur in de 2e speelhelft. Volgens de actuele statistieken worden er per thuiswedstrijd van Moeskroen gemiddeld 2,22 doelpunten gemaakt. Daarvan zijn er 1,00 voor de gastheer en 1,22 voor de uitspelende poeg. Een blik op de doelpuntenstatistieken laat zien dat Moeskroen thuis gemiddeld 1,47 doelpunten maakt. Het gemiddelde aantal tegendoelpunten voor de eigen fans is 1,13. Op eigen veld was de uitslag in het voorgaande seizoen het vaakst 2:2, 0:1 en 3:1. Dit seizoen speelde het team thuis het vaakst 0:1, 2:2 en 3:1.

Huidige statistieken van Genk

In de laatste Jupiler Pro LeagueBelgië-duel verloor Genk met 2:1 van Kortrijk. In het huidige seizoen heeft het team tot nu toe 5 van de 10 wedstrijden op het veld van de tegenstander gewonnen 50%. In de wedstrijd die de afgelopen 6 maanden werden gespeeld wonnen de gasten 11 keer en speelden 5 keer gelijk. 4 keer werd de wedstrijd verloren. In een ander stadion verloor Genk 3 keer en won 5 keer. Tot nu toe speelde Genk uit 2 keer tegen een club die boven hen stond. Daarbij won het team 0 keer en verloor 1 keer. Bij 1 match werd de punten gedeeld. In het voorgaande seizoen speelde Genk 7 keer uit tegen ploegen die hoger in de stand stonden. 1 van deze wedstrijd werd gewonnen, 3 keer werden er gelijk gespeeld. Bij 3 wedstrijden keerde het team met lege handen terug.

In het lopende seizoen scoort het team van coach John van den Brom gemiddeld 1,90 doelpunten per uitwedstrijd, voornamelijk na wisselen van kant. Opgeteld worden er gemiddeld 3,30 doelpunten per duels op het veld van de tegenstander Genk gescoort. De statistieken laten bij matchen voor fans van de tegenstander Genk 1,60 doelpunten voor en 1,60 doelpunten tegen zien. 3 uitslagen kwamen bij matchen in een ander stadion van Genk in het afgelopen seizoen het vaakst voor: 1:1, 0:2 en 4:2. In dit seizoen was de uitslag van het merendeel van de duels in het stadion van de tegenstander van Genk 2:1, 1:2 of 4:1.

Wedtips

Aangezien het over/under gemiddelde van beide teams ter hoogte van 2,5 lijkt het overwegen van een Under 3.5-tip logisch. Het doelsaldo van beide clubs geeft aan dat een weddenschap op Beide clubs scoren logisch is.