In de Jupiler Pro LeagueBelgië spelen Waasland en Zulte op 16.01.2021 om 20.30 uur tegen elkaar. Dus speelt de momentele nummer 16 in de stand tegen de nummer 11. Volgens de momentele quoteringen wordt SV Zulte Waregem door de bookies als favoriet gezien.

In de vorige 1 duels kon Waasland 1 keer de winst pakken, terwijl Zulte vier matchen won. 4 wedstrijden eindigde in gelijkspel.

Huidige statistieken van Waasland

In het laatste duel verloor Waasland-Beveren 3:1 tegen Lüttich. De ontvangende ploeg heeft in de afgelopen zes maanden 5 van de 20 duels gewonnen. De balans voor de eigen fans is twee zeges, 1 gelijke spelen en zes nederlagen. 2 van de 9 wedstrijden voor de eigen fans werden dit seizoen door Waasland gewonnen, zodat hier een winquotering van slechts 22,22% vastgesteld kan worden. Terwijl er 1 keer tenminste een punt behaald kon worden, moest de gastheer 6 keer een nederlaag incasseren. Van de 20 wedstrijden in dit seizoen heeft Waasland er 5 gewonnen. 4 matchen werden gelijk gespeeld, 11 duels werden verloren.

De elf spelers van trainer Nicky Hayen scoort daarbij voornamelijk in de 2e helft. Per thuiswedstrijd maakt Waasland volgens de huidige statistieken gemiddeld 1,11 doelpunten en incasseert 2,11 doelpunten. Dat zijn opgeteld 3,22 doelpunten per duel. Een blik op de doelpuntenstatistieken laat zien dat Waasland thuis gemiddeld 0,86 doelpunten maakt. Het gemiddelde aantal tegendoelpunten in het eigen stadion is 2,14. Het meest veelvoorkomende resultaat voor de eigen fans was in het voorgaande seizoen 0:4, 1:2 en 1:1. In dit seizoen eindigden thuiswedstrijden het meest in 2:0, 0:3 en 0:2.

Huidige statistieken van Zulte

De laatste match heeft Zulte met 1:0 van Mouscron gewonnen. Van de 9 wedstrijden voor fans van de tegenstander won het team er 5. Dit komt overeen met een percentage van 55,56%. De statistieken van de afgelopen 6 maanden laten 8 zeges, 3 gelijke spelen en 9 nederlagen zien. Uit werden er 5 wedstrijden gewonnen. In de afgelopen wedstrijden in een ander stadion heeft Zulte 3 keer verloren en 1 duel eindigde in gelijkspel. Van 7 uitontmoetingen tegen clubs die boven Zulte in de stand stonden werden er het lopende seizoen 3 gewonnen (43%). 3 duels werden verloren (43%), 1 ontmoeting eindigde in gelijkspel (14%). In het vorige seizoen werden er van de 9 uitontmoetingen tegen ploegen die boven Zulte in de stand stonden 2 gewonnen (22%). 6 matchen werden verloren (67%), 1 ontmoeting eindigde in gelijkspel (11%).

In het huidige seizoen scoort het team van trainer Francky Dury gemiddeld 1,67 doelpunten per uitwedstrijd, vooral in de tweede helft van de wedstrijd. Als alle doelpunten bij elkaar op worden geteld, worden er bij duels op het veld van de tegenstander van Zulte gemiddeld 3,11 goals per wedstrijd gescoort. In het vorige seizoen maakte Zulte uit gemiddeld 0,73 goals en incasseerde 2,13 tegendoelpunten. In het voorgaande seizoen was de uitslag in de stadion van de tegenstander het vaakst 0:4, 0:2 of 1:1. In het lopende seizoen was de uitslag van het merendeel van de ontmoetingen in een ander stadion van Zulte 1:0, 3:2 of 3:0.

Wedtips

Aangezien het over/under gemiddelde van beide teams ter hoogte van 3,0 lijkt het overwegen van een Under 3.5-weddenschap logisch. De prognoses van de wedkantoren laten zien, dat men denkt dat beide clubs scoren.