© imago images/Fotoarena

De ontmoeting tussen Santos en Botafogo in de Brasileiro Série A wordt op 17.01.2021 gespeeld. De aftrap is om 20:00 uur. De huidige nummer 19 krijgt te maken met de nummer 8. Bij de eerdere matchen van de beide teams eindigden 5 wedstrijden in een zege van Santos, 3 duels eindigde in gelijkspel en bij een duel stapte Botafogo drie punten pakken.

Huidige statistieken van Santos

In het laatste duel won Santos Futebol Clube 0:1 tegen Sao Paulo. In de voorgaande 6 maanden won de thuisspelende ploeg 11 van de 28 matchen. In eigen stadion won Santos Futebol Clube 6 keer, speelde 6 keer gelijk en verloor 2 keer. In het huidige seizoen won Santos 42,86% (6 van 14) van de wedstrijden voor de eigen fans. 6 keer kon er tenminste een punt worden behaald, terwijl de gasten 2 keer met drie punten naar huis gingen. In totaal heeft Santos na 28 matchen in het huidige seizoen 11 keer gewonnen, 9 keer gelijk gespeeld en 8 keer verloren.

De elf spelers van trainer Cuca scoort daarbij voornamelijk in de 1e helft. Het actuele saldo bij thuiswedstrijden van Santos is gemiddeld 3,07 doelpunten per match, waarvan 1,86 doelpunten voor en 1,21 doelpunten tegen zijn. In het laatste seizoen maakte Santos thuis gemiddeld 2,32 doelpunten en moest 0,79 tegendoelpunten incasseren. De meest veelvoorkomende resultaten in het voorgaande seizoen thuis waren 2:0, 4:1 en 1:1. In dit seizoen eindigden thuiswedstrijden het meest in 1:1, 2:2 en 3:1.

Huidige statistieken van Botafogo

Botafogo heeft de laatste wedstrijd met 3:0 van Vasco da Gama verloren. In het huidige seizoen heeft het team tot nu toe 2 van de 14 ontmoetingen op het veld van de tegenstander gewonnen 14,29%. Een blik op de afgelopen 6 maanden laat zien de uitspelende club 4 keer heeft gewonnen, 11 keer gelijk heeft gespeeld en 14 keer heeft verloren. Botafogo kon daarbij 2 uitzeges boeken. Het team verloor 6 ontmoetingen in een ander stadion en 6 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Tot nu toe speelde Botafogo uit 8 keer tegen een club die boven hen stond. Daarbij won het team 2 keer en verloor 4 keer. Bij 2 matchen werden de punten gedeeld. In het vorige seizoen speelde Botafogo 10 keer uit tegen ploegen die hoger in de stand stonden. 0 van deze matchen werden gewonnen, 10 keer werden er gelijk gespeeld. Bij 0 ontmoetingen keerde het team met lege handen terug.

Per uitwedstrijd scoort het team van coach Eduardo De Souza Barroca gemiddeld 0,93 doelpunten, met name ina wisselen van kant. Bij wedstrijden op het veld van de tegenstander van Botafogo krijgen de toeschouwers gemiddeld 2,57 goals te zien. De meegereisde fans van Botafogo konden in het laatste seizoen in ontmoetingen in het stadion van de tegenstander juichen bij gemiddeld 0,63 doelpunten. Per wedstrijd kregen ze 1,47 keer een tegengoal verwerken. 3 uitslagen kwamen bij ontmoetingen op het veld van de tegenstander van Botafogo in het vorige seizoen het vaakst voor: 0:2, 0:1 en 1:0. In het huidige seizoen was de uitslag van het merendeel van de duels op het veld van de tegenstander van Botafogo 1:1, 2:1 of 1:2.

Wedtips