© imago images/Bernd-koenig

In de Bundesliga Duitsland spelen FC Köln en Hertha op 16.01.2021 om 20.30 uur tegen elkaar. Daarom speelt de club op de 16e plek tegen de club op de 12e plek. Op dit moment tippen de wedkantoren een uitzege van Hertha BSC.

FC Köln won 2 van de laatste 1 duels. De tegenstanders speelden 0 keer gelijk en Hertha stapte 4 keer als winnaar uit de bus.

Huidige statistieken van FC Köln

De laatste wedstrijd heeft 1. FC Köln met 5:0 van Freiburg verloren. De ontvangende ploeg heeft in de afgelopen zes maanden 2 van de 15 duels gewonnen. In eigen stadion won 1. FC Köln 0 keer en speelde 2 keer gelijk de gastheer stapte 6 keer als verliezer van het veld. In het huidige seizoen won FC Köln 0% (0 van 8) van de wedstrijden voor de eigen fans. 2 keer kon er tenminste een punt worden behaald, terwijl de gasten 6 keer met drie punten naar huis gingen. Na alle 15 wedstrijden in dit seizoen heeft FC Köln 2 zeges, 5 gelijke spellen en 8 nederlagen genoteerd.

De ploeg van trainer Markus Gisdol scoort de goals bij voorkeur in de 2e speelhelft. Het actuele statistiek bij thuiswedstrijden van FC Köln is gemiddeld 3,25 doelpunten per wedstrijd, waarvan 1,00 doelpunten voor en 2,25 doelpunten tegen zijn. Een blik op de doelpuntenstatistieken laat zien dat FC Köln thuis gemiddeld 1,65 doelpunten maakt. Het gemiddelde aantal tegendoelpunten op eigen veld is 1,59. De meest veelvoorkomende resultaten in het afgelopen seizoen thuis waren 1:1, 1:2 en 2:2. In dit seizoen eindigden thuiswedstrijden het meest in 1:2, 0:1 en 0:4.

Huidige statistieken van Hertha

Hertha heeft de laatste match met 1:0 van Bielefeld verloren. In het huidige seizoen won het team 2 van 8 ontmoetingen op het veld van de tegenstander (25%). De statistieken van de afgelopen 6 maanden laten 4 zeges, 4 gelijke spelen en 7 nederlagen zien. Uit werden er 2 matchen gewonnen. In de afgelopen wedstrijden in een ander stadion heeft Hertha 4 keer verloren en 2 wedstrijden eindigden in gelijkspel. Tot nu toe speelde Hertha uit 6 keer tegen een club die boven hen stond. Daarbij won het team 1 keer en verloor 3 keer. Bij 2 ontmoetingen werden de punten gedeeld. In het laatste seizoen speelde Hertha 8 keer uit tegen ploegen die hoger in de stand stonden. 3 van deze ontmoetingen werden gewonnen, 3 keer werden er gelijk gespeeld. Bij 2 ontmoetingen keerde het team met lege handen terug.

De ploeg van Bruno Labbadia scoorde het huidige seizoen gemiddeld 1,63 uitdoelpunten per wedstrijd en was met name in het tweede deel. In totaal worden er gemiddeld 3,25 doelpunten per uitduels Hertha gemaakt. De statistieken laten bij duels in het stadion van de tegenstander Hertha 1,47 doelpunten voor en 1,59 goals tegen zien. Op het veld van de tegenstander was de uitslag voor het team in het vorige seizoen het vaakst 1:2, 2:2 of 0:1. In het huidige seizoen was de uitslag van het merendeel van de uitontmoetingen van Hertha 0:1, 1:4 of 1:1.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide teams is 2,5. Wij adviseren daarom een tip op Under 3.5. De prognoses van de wedkantoren laten zien, dat men denkt dat beide teams scoren.