© imago images/Camera 4

De ontmoeting tussen Union en Bayer in de Bundesliga Duitsland wordt op 15.01.2021 gespeeld. De aftrap is om 20:30 uur. Derhalve speelt de club op de 5e plek tegen de club op de 3e plek. Momenteel neigen de online wedkantoren naar een uitzege van Bayer Leverkusen.

Huidige statistieken van Union

De laatste wedstrijd heeft 1. FC Union Berlin met 2:2 gelijkgespeeld tegen Wolfsburg. In de afgelopen 6 maanden won de thuisclub 6 van de 15 wedstrijden. In eigen stadion won 1. FC Union Berlin 3 keer en speelde 4 keer gelijk de thuisspelende ploeg stapte 1 keer als verliezer van het veld. In het huidige seizoen won Union 37,5% (3 van 8) van de wedstrijden voor eigen publiek. 4 keer kon er tenminste een punt worden behaald, terwijl de gasten 1 keer met drie punten naar huis gingen. Na alle 15 ontmoetingen in het lopende seizoen heeft Union 6 zeges, 7 gelijke spellen en 2 nederlagen genoteerd.

De elf spelers van trainer Urs Fischer scoort de doelpunten bij voorkeur in de tweede helft van de wedstrijd. Volgens de statistieken worden er elke thuiswedstrijd van Union gemiddeld 2,38 doelpunten voor en.1,38 tegendoelpunten het team, zodoende 3,75 doelpunten al met al per ontmoeting. Een blik op de doelpuntenstatistieken laat zien dat Union thuis gemiddeld 1,41 doelpunten maakt. Het gemiddelde aantal tegendoelpunten voor de eigen fans is 1,18. In het eigen stadion was de uitslag in het laatste seizoen het vaakst 2:0, 1:0 en 1:1. In het lopende seizoen was de meest veelvoorkomende uitslag bij duels in het eigen stadion 1:1, 2:2 en 2:1.

Huidige statistieken van Bayer

1:1 gelijkspel tegen Werder Bremen – dit is het resultaat van de laatste duel van Bayer. In het lopende seizoen heeft het team tot nu toe 5 van de 8 ontmoetingen op het veld van de tegenstander gewonnen 62,5%. In de afgelopen 6 maanden won Bayer 8 keer, speelde 5 keer gelijk en stapte 2 ontmoetingen zonder punten van het veld. Bij de wedstrijden in een ander stadion won Bayer 5 keer. De gasten verloren 1 keer en speelden tot nu toe 2 keer gelijk. In het laatste seizoen werden er van de 5 uitwedstrijden tegen ploegen die boven Bayer in de stand stonden 4 gewonnen (80%). 0 matchen werden verloren (0%), 1 duel eindigde in gelijkspel (20%).

De ploeg van Peter Bosz scoorde het huidige seizoen gemiddeld 2,00 uitdoelpunten per wedstrijd en was met name voor de rust. Bij ontmoetingen in het stadion van de tegenstander van Bayer krijgen de toeschouwers gemiddeld 2,75 goals te zien. In het laatste seizoen maakte Bayer bij uitontmoetingen gemiddeld 1,71 doelpunten en incasseerde 1,29 tegengoals. 3 uitslagen kwamen bij uit gespeelde duels van Bayer in het vorige seizoen het vaakst voor: 0:2, 1:1 en 1:0. In het huidige seizoen was de uitslag van duels in het stadion van de tegenstander van Bayer meestal 1:2, 4:0 of 3:0.

Wedtips

Bij een over/under gemiddelde van beide teams van 3,0 ligt de tip het meest in de buurt van Under 3.5. Het doelsaldo van beide clubs geeft aan dat een weddenschap op Beide teams scoren logisch is.