© imago images/Bernd Koenig

Op 17.01.2021 spelen Bayern en Freiburg in de Bundesliga Duitsland tegen elkaar. De aftrap is om 15:30 uur. De koploper speelt tegen de nummer 8. Op dit moment voorspellen de wedkantoren een thuiszege van FC Bayern Munich.

In de meest recent 1 wedstrijden kon Bayern 6 keer de winst pakken, terwijl Freiburg nul duels won. 2 matchen eindigde in gelijkspel.

Huidige statistieken van Bayern

FC Bayern Munich heeft de laatste wedstrijd tegen Gladbach met 3:2 verloren. 10 zeges in 15 duels in de afgelopen zes maanden: dat is het saldo van van de thuisclub. De balans thuis van de afgelopen zes maanden is vijf zeges, 2 gelijke spelen en nul nederlagen. Bayern heeft in het lopende seizoen 20/21 tot nu toe 5 van de 7 duels in eigen stadion gewonnen (71,43%). 2 ontmoetingen eindigden in gelijkspel, 0 wedstrijden weren thuis verlopren. In totaal heeft Bayern na 15 matchen in het huidige seizoen 10 keer gewonnen, 3 keer gelijk gespeeld en 2 keer verloren.

In de tweede helft van de wedstrijd heeft de ploeg van trainer Hans-Dieter Flick het vizier op scherp staan. Per thuiswedstrijd maakt Bayern volgens de huidige statistieken gemiddeld 4,00 doelpunten en incasseert 1,43 doelpunten. Dat zijn opgeteld 5,43 doelpunten per wedstrijd. Een blik op de doelpuntenstatistieken laat zien dat Bayern thuis gemiddeld 3,12 doelpunten maakt. Het gemiddelde aantal tegendoelpunten voor de eigen fans is 0,88. De meest veelvoorkomende resultaten in het laatste seizoen thuis waren 2:1, 5:0 en 2:0. Bij thuiswedstrijden in het lopende seizoen zijn de meest veelvoorkomende uitslagen tot nu toe 5:2, 2:1 en 3:3.

Huidige statistieken van Freiburg

De uitslag van de laatste wedstrijd van Freiburg was 5:0 tegen 1. FC Köln. In dit seizoen won het team tot nu toe 3 van de 7 wedstrijden op het veld van de tegenstander (42,86%). Een blik op de afgelopen 6 maanden laat zien het bezoekende team 6 keer heeft gewonnen, 5 keer gelijk heeft gespeeld en 4 keer heeft niet gewonnen. Freiburg kon daarbij 3 uitzeges boeken. Het team verloor 2 duels in een ander stadion en 2 ontmoetingen eindigden in gelijkspel. Van uitwedstrijden tegen clubs die boven Freiburg in de stand stonden werden er het lopende seizoen 0 gewonnen. In het laatste seizoen speelde Freiburg 6 keer uit tegen ploegen die hoger in de stand stonden. 0 van deze duels werden gewonnen, 3 keer werden er gelijk gespeeld. Bij 3 wedstrijden keerde het team met lege handen terug.

Het team van trainer Christian Streich maakte het huidige seizoen 1,43 uitdoelpunten per wedstrijd, voornamelijk na de thee. Als alle doelpunten bij elkaar op worden geteld, worden er bij uit gespeelde wedstrijden van Freiburg gemiddeld 3,14 goals per ontmoeting gemaakt. De statistieken laten bij ontmoetingen op het veld van de tegenstander Freiburg 1,47 doelpunten voor en 1,76 goals tegen zien. In het voorgaande seizoen was de uitslag bij ontmoetingen op het veld van de tegenstander van Freiburg het vaakst 2:2, 1:1 of 0:1. De wedstrijden in een ander stadion van Freiburg in het huidige seizoen eindigden voornamelijk in 1:1, 3:1 of 2:0.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide teams is 3,5. De daarbij passende weddenschap zou een Under 4.5 zijn. De actuele doelpuntstatistieken laten zien dat beide teams trefzeker zijn.