© imago images/Eibner

In de 2. Bundesliga Duitsland spelen Aue en Fortuna op 16.01.2021 om 20.30 uur tegen elkaar. Dus speelt de actuele nummer 7 tegen de nummer 5 in de stand. Volgens de huidige quoteringen wordt Fortuna Düsseldorf door de bookmakers als favoriet gezien.

Huidige statistieken van Aue

In de laatste wedstrijd werd FC Erzgebirge Aue verslagen door SC Paderborn 2:1. In de afgelopen 6 maanden won de ontvangende ploeg 6 van de 15 duels. Voor eigen publiek won FC Erzgebirge Aue 4 keer en speelde 2 keer gelijk de thuisclub stapte 1 keer als verliezer van het veld. Aue heeft in het huidige seizoen 20/21 tot nu toe 4 van de 7 wedstrijden op het thuisveld gewonnen (57,14%). 2 wedstrijden eindigden in in een remise, 1 match weren thuis verlopren. Na alle 15 wedstrijden in het huidige seizoen heeft Aue 6 zeges, 4 gelijke spellen en 5 nederlagen genoteerd.

De elf spelers van trainer Dirk Schuster scoort de doelpunten bij voorkeur in de 2e speelhelft. Volgens de actuele cijfers worden er elke thuiswedstrijd van Aue gemiddeld 2,00 doelpunten voor en.1,00 tegendoelpunten het team, zodoende 3,00 doelpunten al met al per ontmoeting. In het vorige seizoen maakte Aue op eigen veld gemiddeld 1,88 doelpunten. Tegelijkertijd incasseerde het team 1,06 doelpunten per thuiswedstrijd. Thuiswedstrijden in het voorgaande seizoen eindigden het vaakst in 1:0, 3:1 en 1:2. In het lopende seizoen eindigden thuiswedstrijden het meest in 1:1, 3:1 en 4:1.

Huidige statistieken van Fortuna

0:0 gelijkspel tegen Braunschweig – dit is het resultaat van de laatste duel van Fortuna. In het lopende seizoen heeft het team tot nu toe 2 van de 8 ontmoetingen voor fans van de tegenstander gewonnen 25%. In de afgelopen 6 maanden won Fortuna 8 keer, speelde 3 keer gelijk en stapte 4 ontmoetingen zonder punten van het veld. Fortuna kon daarbij 2 uitzeges boeken. Het team verloor 4 matchen in een ander stadion en 2 matchen eindigden in gelijkspel. Tot nu toe speelde Fortuna uit 4 keer tegen een club die boven hen stond. Daarbij won het team 1 keer en verloor 3 keer. Bij 0 wedstrijden werden de punten gedeeld.

Het team van coach Uwe Rosler maakte het huidige seizoen 1,00 uitdoelpunten per wedstrijd, voornamelijk in het tweede deel. Opgeteld worden er gemiddeld 2,75 doelpunten per uitontmoetingen Fortuna gescoort. In het vorige seizoen maakte Fortuna uit gemiddeld 0 goals en incasseerde 0 tegengoals. De uitontmoetingen van Fortuna in het lopende seizoen eindigden voornamelijk in 1:2, 0:0 of 3:0.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide teams is 2,0. De daarbij passende weddenschap zou een Under 2.5 zijn. Het doelsaldo van beide teams geeft aan dat een weddenschap op Beide clubs scoren logisch is.