De ontmoeting tussen Bochum en Nurnberg in de 2. Bundesliga Duitsland wordt op 16.01.2021 gespeeld. De aftrap is om 13:00 uur. Dus ontvangt de actuele nummer 2 de nummer 12 in de stand. De online wedkantoren zien VfL Bochum als favoriet.

In de vroegere 1 wedstrijden kon Bochum 3 keer als winnaar van het veld, terwijl Nurnberg een ontmoeting won. 2 duels eindigde in gelijkspel.

Huidige statistieken van Bochum

De laatste wedstrijd heeft VfL Bochum met 0:2 van Regensburg gewonnen. In de afgelopen 6 maanden heeft de thuisclub 9 van de 15 ontmoetingen gewonnen. De balans in het eigen stadion van de afgelopen zes maanden is vijf zeges, 2 gelijke spelen en een nederlaag. 5 van de 8 wedstrijden voor de eigen fans werden dit seizoen door Bochum gewonnen, zodat hier een winquotering van 62,5% vastgesteld kan worden. Terwijl er 2 keer tenminste een punt behaald kon worden, moest de gastheer 1 keer een nederlaag incasseren. Na 15 matchen in het lopende seizoen heeft Bochum 9 keer gewonnen en 2 keer gelijk gespeeld. 4 duels werden verloren.

Na wisselen van kant heeft de ploeg van trainer Thomas Reis het vizier op scherp staan. Volgens de actuele statistieken worden er elke thuiswedstrijd van Bochum gemiddeld 2,75 doelpunten gemaakt. Daarvan zijn er 2,13 voor de gastheer en 0,63 voor de uitspelende poeg. Het saldo van het laatste seizoen is dat Bochum per wedstrijd voor de eigen fans gemiddeld 2,18 keer scoort en 1,76 doelpunten incasseert. Thuiswedstrijden in het afgelopen seizoen eindigden het vaakst in 3:3, 2:2 en 2:0. Het huidige seizoen speelde het team thuis het vaakst 3:0, 2:1 en 5:0.

Huidige statistieken van Nurnberg

De uitslag van de laatste wedstrijd van Nurnberg was 1:1 tegen Hamburg. 28,57% van de ontmoetingen in een ander stadion heeft het team gewonnen. In de afgelopen 6 maanden won de uitspelende club 5 keer. 5 keer was er een gelijk spel, 5 werd er verloren. Nurnberg kon daarbij 2 uitzeges boeken. Het team verloor 3 wedstrijden in een ander stadion en 2 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Van 4 uitwedstrijden tegen clubs die boven Nurnberg in de stand stonden werden er het huidige seizoen 2 gewonnen (50%). 1 wedstrijd werd verloren (25%), 1 ontmoeting eindigde in gelijkspel (25%). In het vorige seizoen speelde Nurnberg 10 keer uit tegen ploegen die hoger in de stand stonden. 1 van deze ontmoeting werd gewonnen, 4 keer werden er gelijk gespeeld. Bij 5 duels keerde het team met lege handen terug.

Op het veld van de tegenstander scoorde de ploeg van trainer Robert Klauss gemiddeld 1,57 keer per wedstrijd. Opvallend: De meeste doelpunten werden in de 1e helft gescoord. In totaal worden er gemiddeld 3,00 goals per matchen in een ander stadion Nurnberg gescoort. In het voorgaande seizoen maakte Nurnberg bij wedstrijden in een ander stadion gemiddeld 1,72 goals en incasseerde 1,67 tegengoals. 3 uitslagen kwamen bij uitmatchen van Nurnberg in het laatste seizoen het vaakst voor: 1:3, 1:0 en 1:1. De uitmatchen van Nurnberg in dit seizoen eindigden voornamelijk in 0:2, 0:1 of 2:0.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide teams is 2,0. De daarbij passende tip zou een Under 2.5 zijn. Het doelsaldo van beide clubs geeft aan dat een weddenschap op Beide teams scoren logisch is.