© imago images/Sven Simon

De Bundesliga Duitsland-ontmoeting tussen Wolfsburg en Leipzig wordt op 16.01.2021 om 15:30 uur gespeeld. De nummer 6 in de stand ontmoet de nummer 2. Op dit moment is RB Leipzig favoriet bij de wedkantoren.

In de voorgaande duels kwam Wolfsburg 2 keer winnen, 3 wedstrijden eindigde in een gelijkspel en Leipzig kwam 3 keer als winnaar uit de bus.

Huidige statistieken van Wolfsburg

De laatste wedstrijd heeft VfL Wolfsburg met 2:2 gelijkgespeeld tegen Union Berlin. De thuisclub heeft 6 van de 15 wedstrijden in de voorgaande zes maanden gewonnen. In eigen stadion won VfL Wolfsburg 5 keer en speelde 2 keer gelijk de thuisclub stapte 0 keer als verliezer van het veld. In het lopende seizoen won Wolfsburg 71,43% (5 van 7) van de wedstrijden in eigen stadion. 2 keer kon er tenminste een punt worden behaald, terwijl de gasten 0 keer met drie punten naar huis gingen. Van de 15 wedstrijden in het huidige seizoen heeft Wolfsburg er 6 gewonnen. 7 ontmoetingen werden gelijk gespeeld, 2 duels werden verloren.

Het team van trainer Oliver Glasner scoort daarbij vaak voordat er van kant wordt gewisseld. Op dit moment worden er per thuiswedstrijd van Wolfsburg gemiddeld 1,71 doelpunten voor en.0,86 tegendoelpunten het team, zodoende 2,57 doelpunten al met al per ontmoeting. Een blik op de doelpuntenstatistieken laat zien dat Wolfsburg thuis gemiddeld 1,12 doelpunten maakt. Het gemiddelde aantal tegendoelpunten voor de eigen fans is 1,35. In het voorgaande seizoen eindigden thuiswedstrijden Wolfsburg het vaakst in de volgende drie uitslagen: 1:1, 1:2 en 0:2. De meest veelvoorkomende resultaten tijdens het huidige seizoen zijn 2:1, 0:0 en 1:0.

Huidige statistieken van Leipzig

In de laatste Bundesliga Duitsland-match verloor Leipzig met 1:3 van BVB. In dit seizoen won het team 3 van 7 wedstrijden in een ander stadion (42,86%). De statistieken van de afgelopen 6 maanden laten 9 zeges, 4 gelijke spelen en 2 nederlagen zien. Leipzig kon daarbij 3 uitzeges boeken. Het team verloor 1 match in een ander stadion en 3 duels eindigden in een gelijkspel.

Op het veld van de tegenstander scoorde de ploeg van coach Julian Nagelsmann gemiddeld 1,29 keer per wedstrijd. Opvallend: De meeste doelpunten werden in het tweede deel gescoord. Bij ontmoetingen voor fans van de tegenstander van Leipzig krijgen de toeschouwers gemiddeld 2,14 goals te zien. De statistieken laten bij wedstrijden op het veld van de tegenstander Leipzig 2,53 doelpunten voor en 0,94 goals tegen zien. In het afgelopen seizoen was de uitslag bij duels op het veld van de tegenstander van Leipzig het vaakst 4:2, 5:0 of 0:0. In dit seizoen was de uitslag van ontmoetingen in een ander stadion van Leipzig meestal 1:0, 1:1 of 3:3.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide clubs is 2,0. Wij adviseren daarom een weddenschap op Under 2.5. Het doelsaldo van beide teams geeft aan dat een weddenschap op Beide clubs scoren logisch is.