De ontmoeting tussen Accrington en Gillingham in de League One Engeland wordt op 16.01.2021 gespeeld. De aftrap is om 16:00 uur. De tegenwoordige nummer 14 krijgt te maken met de nummer 6. De bookmakers zien Accrington Stanley FC als favoriet.

Accrington won de eerdere 1 duel en speelde 1 keer gelijk tegen Gillingham. Gillingham stapte 2 keer als winnaar van het veld.

Huidige statistieken van Accrington

Onlangs behaalde Accrington Stanley FC een 0:2 overwinning op Charlton. In de afgelopen 6 maanden won de ontvangende ploeg 10 van de 17 wedstrijden. De balans in het eigen stadion van de afgelopen zes maanden is vijf zeges, 2 gelijke spelen en een nederlaag. In het lopende seizoen won Accrington 62,5% (5 van 8) van de wedstrijden voor eigen publiek. 2 keer kon er tenminste een punt worden behaald, terwijl de gasten 1 keer met drie punten naar huis gingen. Na alle 17 ontmoetingen in het lopende seizoen heeft Accrington 10 zeges, 3 gelijke spellen en 4 nederlagen genoteerd.

De elf spelers van trainer John Coleman maakt de goals bij voorkeur in het tweede deel. Het actuele statistiek bij thuiswedstrijden van Accrington is gemiddeld 1,88 doelpunten per wedstrijd, waarvan 1,13 doelpunten voor en 0,75 doelpunten tegen zijn. In het afgelopen seizoen maakte Accrington thuis gemiddeld 1,94 doelpunten en moest 1,59 doelpunten incasseren. De meest veelvoorkomende resultaten in het vorige seizoen thuis waren 1:2, 2:1 en 2:0. De meest veelvoorkomende resultaten tijdens het lopende seizoen zijn 0:0, 2:1 en 1:0.

Huidige statistieken van Gillingham

De laatste wedstrijd heeft Gillingham met 0:1 van Burton Albion verloren. Van de 10 uit gespeelde ontmoetingen won het team er 4. Dit komt overeen met een percentage van 40%. In de duel die de afgelopen 6 maanden werden gespeeld wonnen de gasten 8 keer en speelden 2 keer gelijk. 11 keer werd de wedstrijd niet gewonnen. Bij de wedstrijden in een ander stadion won Gillingham 4 keer. De gasten verloren 5 keer en speelden tot nu toe 1 keer gelijk. In het laatste seizoen werden er van de 9 uitduels tegen ploegen die boven Gillingham in de stand stonden 0 gewonnen (0%). 2 duels werden verloren (22%), 7 matchen eindigden in gelijkspel (78%).

Het team van trainer Steve Evans maakte het lopende seizoen 1,30 uitdoelpunten per wedstrijd, met name na wisselen van kant. Bij wedstrijden in een ander stadion van Gillingham krijgen de toeschouwers gemiddeld 2,60 goals te zien. In het laatste seizoen maakte Gillingham bij matchen in een ander stadion gemiddeld 0,83 goals en incasseerde 0,94 tegendoelpunten. In het afgelopen seizoen was de uitslag in de stadion van de tegenstander het vaakst 0:0, 1:1 of 2:2. De wedstrijden voor fans van de tegenstander van Gillingham in het lopende seizoen eindigden voornamelijk in 0:1, 1:3 of 4:1.

Wedtips

Aangezien het over/under gemiddelde van beide clubs ter hoogte van 2,0 lijkt het overwegen van een Under 2.5-tip logisch. De prognoses van de wedkantoren laten zien, dat men denkt dat beide clubs scoren.