Het duel tussen Wimbledon en Sunderland in de League One Engeland wordt op 16.01.2021 gespeeld. De aftrap is om 14:00 uur. Daarom ontvangt de actuele nummer 20 de nummer 10 in de stand. Volgens de momentele quoteringen wordt Sunderland AFC door de online wedkantoren als favoriet gezien.

Huidige statistieken van Wimbledon

AFC Wimbledon heeft de laatste wedstrijd tegen Lincoln City met 1:2 verloren. De gastheer heeft in de afgelopen zes maanden 5 van de 20 duels gewonnen. De balans voor eigen publiek van de afgelopen zes maanden is twee zeges, 2 gelijke spelen en vijf nederlagen. In het huidige seizoen won Wimbledon slechts 22,22% (2 van 9) van de wedstrijden voor de eigen fans. 2 keer kon er tenminste een punt worden behaald, terwijl de gasten 5 keer met drie punten naar huis gingen. Van de 20 ontmoetingen in het lopende seizoen heeft Wimbledon er 5 gewonnen. 6 ontmoetingen werden gelijk gespeeld, 9 ontmoetingen werden verloren.

Het team van trainer Glyn Peter Hodges scoort de goals bij voorkeur in de eerste helft van de wedstrijd. Volgens de actuele statistieken worden er elke thuiswedstrijd van Wimbledon gemiddeld 3,56 doelpunten gemaakt. Daarvan zijn er 1,56 voor de gastheer en 2,00 voor de uitspelende poeg. Het saldo van het laatste seizoen is dat Wimbledon per wedstrijd op het thuisveld gemiddeld 1,00 keer scoort en 1,00 doelpunten incasseert. De meest veelvoorkomende resultaten in het vorige seizoen thuis waren 0:0, 1:1 en 1:2. In het lopende seizoen eindigden thuiswedstrijden het meest in 1:2, 2:4 en 2:1.

Huidige statistieken van Sunderland

1:1 gelijkspel tegen Hull City – dit is het resultaat van de laatste duel van Sunderland. Van de 9 matchen op het veld van de tegenstander won het team er 4. Dit komt overeen met een percentage van 44,44%. In de afgelopen 6 maanden won het uitspelende team 7 keer. 9 keer was er een gelijk spel, 3 werd er verloren. In een ander stadion verloor Sunderland 0 keer en won 4 keer. Van uitontmoetingen tegen clubs die boven Sunderland in de stand stonden werden er het lopende seizoen 1 gewonnen. In het voorgaande seizoen speelde Sunderland 5 keer uit tegen ploegen die hoger in de stand stonden. 1 van deze duel werd gewonnen, 2 keer werden er gelijk gespeeld. Bij 2 ontmoetingen keerde het team met lege handen terug.

De ploeg van Lee Johnson scoorde dit seizoen gemiddeld 1,56 uitdoelpunten per wedstrijd en was met name na de thee. Als alle doelpunten bij elkaar op worden geteld, worden er bij matchen voor fans van de tegenstander van Sunderland gemiddeld 2,00 doelpunten per wedstrijd gescoort. De meegereisde fans van Sunderland konden in het vorige seizoen in uitduels juichen bij gemiddeld 0,76 doelpunten. Per wedstrijd kregen ze 1,12 keer een tegendoelpunt verwerken. 3 uitslagen kwamen bij matchen in een ander stadion van Sunderland in het voorgaande seizoen het vaakst voor: 0:1, 0:2 en 1:0. De matchen in een ander stadion van Sunderland in het lopende seizoen eindigden voornamelijk in 2:0, 0:0 of 1:1.

Wedtips

Bij een over/under gemiddelde van beide clubs van 2,0 ligt de tip het meest in de buurt van Under 2.5. Door het slechte doelsaldo van beide teams is een weddenschap tegen Beide teams scoren logisch.