© imago images/Action Plus

In de Championship Engeland spelen Blackburn en Stoke op 16.01.2021 om 20.30 uur tegen elkaar. De tegenwoordige nummer 11 in de Championship Engeland speelt tegen de nummer 8. Op dit moment neigen de online wedkantoren naar een thuiszege van Blackburn Rovers FC.

In de afgelopen matchen kwam Blackburn 2 keer als winnaar van het veld, 1 duel eindigde in een gelijkspel en Stoke kwam 2 keer als winnaar uit de bus.

Huidige statistieken van Blackburn

In het laatste duel won Blackburn Rovers FC 0:2 tegen Birmingham. De thuisspelende ploeg heeft in de afgelopen zes maanden 10 van de 26 wedstrijden gewonnen. De thuisbalans van de afgelopen zes maanden is zes zeges, 3 gelijke spelen en drie nederlagen. In het lopende seizoen 20/21 heeft Blackburn tot nu toe 5 van de 11 wedstrijden voor de eigen fans gewonnen (45,45%). 3 wedstrijden eindigden in gelijkspel, 3 werden thuis verloren. In 23 matchen in het huidige seizoen heeft Blackburn 9 zeges behaald. 5 keer werden de punten gedeeld, terwijl 9 matchen werden verloren.

Na wisselen van kant heeft de ploeg van trainer Tony Mowbray het vizier op scherp staan. Volgens de actuele statistieken worden er per thuiswedstrijd van Blackburn gemiddeld 2,73 doelpunten gemaakt. Daarvan zijn er 1,64 voor de gastheer en 1,09 voor de uitspelende poeg. Het saldo van het vorige seizoen is dat Blackburn per wedstrijd op het thuisveld gemiddeld 1,43 keer scoort en 1,04 doelpunten incasseert. Het meest veelvoorkomende resultaat op eigen veld was in het afgelopen seizoen 1:1, 0:0 en 1:0. In dit seizoen was de meest veelvoorkomende uitslag bij ontmoetingen in het eigen stadion 2:1, 0:0 en 1:1.

Huidige statistieken van Stoke

De laatste ontmoeting heeft Stoke met 0:1 van Bournemouth verloren. In dit seizoen won het team tot nu toe 4 van de 11 wedstrijden in het stadion van de tegenstander (36,36%). De statistieken van de afgelopen 6 maanden laten 12 zeges, 9 gelijke spelen en 6 nederlagen zien. In een ander stadion verloor Stoke 2 keer en won 5 keer. Van uitduels tegen clubs die boven Stoke in de stand stonden werden er dit seizoen 3 gewonnen. In het vorige seizoen speelde Stoke 22 keer uit tegen ploegen die hoger in de stand stonden. 5 van deze ontmoetingen werden gewonnen, 13 keer werden er gelijk gespeeld. Bij 4 duels keerde het team met lege handen terug.

Per uitwedstrijd scoort het team van coach Michael O’Neill gemiddeld 0,82 doelpunten, met name ivoordat er van kant wordt gewisseld. Als alle doelpunten bij elkaar op worden geteld, worden er bij uitontmoetingen van Stoke gemiddeld 1,27 doelpunten per match gemaakt. De statistieken laten bij duels op het veld van de tegenstander Stoke 1,13 doelpunten voor en 1,83 goals tegen zien. In het vorige seizoen eindigden matchen voor fans van de tegenstander het meest in 1:1, 0:1 en 1:2. In het lopende seizoen was de uitslag van het merendeel van de duels in het stadion van de tegenstander van Stoke 0:0, 1:0 of 3:0.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide clubs is 2,0. De daarbij passende tip zou een Under 2.5 zijn. Uit het doelsaldo van beide teams kan worden afgeleid, dat ze allebei scoren.