© imago images/Zuma Press

In de Premiership Schotland spelen Celtic en Livingston op 16.01.2021 om 20.30 uur tegen elkaar. De nummer 2 in de stand speelt tegen de nummer 5. In de laatste wedstrijden kwam Celtic 3 keer als winnaar van het veld, 3 ontmoetingen eindigde in een gelijkspel en Livingston kwam 1 keer als winnaar uit de bus.

Huidige statistieken van Celtic

In het laatste duel speelde Celtic FC 1:1 tegen Hibernian. 13 zeges in 20 ontmoetingen in de voorgaande zes maanden: dat is het saldo van van de thuisspelende ploeg. In eigen stadion won Celtic FC 7 keer en speelde 2 keer gelijk de ontvangende ploeg stapte 1 keer als verliezer van het veld. In dit seizoen won Celtic 70% (7 van 10) van de wedstrijden in eigen stadion. 2 keer kon er tenminste een punt worden behaald, terwijl de gasten 1 keer met drie punten naar huis gingen. Van de 20 duels in het huidige seizoen heeft Celtic er 13 gewonnen. 5 ontmoetingen werden gelijk gespeeld, 2 ontmoetingen werden verloren.

Het team van trainer Neil Lennon maakt daarbij vaak na de rust. Het actuele statistiek bij thuiswedstrijden van Celtic is gemiddeld 3,00 doelpunten per match, waarvan 2,30 doelpunten voor en 0,70 doelpunten tegen zijn. In het vorige seizoen maakte Celtic thuis gemiddeld 3,33 doelpunten en moest 0,47 doelpunten incasseren. Op het thuisveld was de uitslag in het afgelopen seizoen het vaakst 3:1, 2:0 en 5:0. Bij thuiswedstrijden in het lopende seizoen zijn de meest veelvoorkomende uitslagen tot nu toe 3:0, 1:1 en 2:0.

Huidige statistieken van Livingston

In de laatste Premiership Schotland-match won Livingston met 3:1 van Ross County. In het huidige seizoen heeft het team tot nu toe 5 van de 11 ontmoetingen voor fans van de tegenstander gewonnen 45,45%. In de match die de afgelopen 6 maanden werden gespeeld wonnen de gasten 9 keer en speelden 3 keer gelijk. 9 keer werd de wedstrijd niet gewonnen. Bij de wedstrijden in een ander stadion won Livingston 5 keer. De gasten verloren 4 keer en speelden tot nu toe 2 keer gelijk. Tot nu toe speelde Livingston uit 8 keer tegen een club die boven hen stond. Daarbij won het team 3 keer en verloor 3 keer. Bij 2 wedstrijden werden de punten gedeeld. In het voorgaande seizoen speelde Livingston 6 keer uit tegen ploegen die hoger in de stand stonden. 1 van deze duel werd gewonnen, 5 keer werden er gelijk gespeeld. Bij 0 duels keerde het team met lege handen terug.

De ploeg van David Martindale scoorde het lopende seizoen gemiddeld 1,55 uitdoelpunten per wedstrijd en was voornamelijk in het tweede deel. Opgeteld worden er gemiddeld 2,82 doelpunten per ontmoetingen op het veld van de tegenstander Livingston gescoort. De statistieken laten bij matchen in het stadion van de tegenstander Livingston 1,38 doelpunten voor en 1,94 goals tegen zien. In het vorige seizoen was de uitslag in de stadion van de tegenstander het vaakst 1:2, 0:1 of 1:1. De uitslag van matchen op het veld van de tegenstander van Livingston in dit seizoen was het vaakst 2:1, 3:0 of 2:0.

Wedtips