De EFL League Two-match tussen Colchester en Cambridge wordt op 16.01.2021 om 16:00 uur gespeeld. De nummer 12 in de stand speelt tegen de nummer 3. De bookmakers zien Cambridge United Football Club als favoriet.

Colchester won de vroegere 3 wedstrijden en speelde 2 keer gelijk tegen Cambridge. Cambridge stapte 4 keer de winst pakken.

Huidige statistieken van Colchester

De laatste wedstrijd heeft Colchester United Football Club met 0:0 gelijkgespeeld tegen Cheltenham. In de afgelopen 6 maanden won de ontvangende ploeg 7 van de 21 ontmoetingen. De balans in het eigen stadion van de afgelopen zes maanden is zes zeges, 3 gelijke spelen en een nederlaag. 6 van de 10 wedstrijden thuis werden dit seizoen door Colchester gewonnen, zodat hier een winquotering van 60% vastgesteld kan worden. Terwijl er 3 keer tenminste een punt behaald kon worden, moest de gastheer 1 keer een nederlaag incasseren. Na 21 matchen in dit seizoen heeft Colchester 7 keer gewonnen en 8 keer gelijk gespeeld. 6 ontmoetingen werden verloren.

Het team van trainer Steve Ball scoort de doelpunten bij voorkeur in de 2e speelhelft. Volgens de actuele cijfers worden er elke thuiswedstrijd van Colchester gemiddeld 1,70 doelpunten voor en.1,00 doelpunten tegen het team, dus 2,70 doelpunten al met al per ontmoeting. Het saldo van het voorgaande seizoen is dat Colchester per wedstrijd voor eigen publiek gemiddeld 1,56 keer scoort en 0,94 doelpunten incasseert. Het meest veelvoorkomende resultaat op eigen veld was in het vorige seizoen 3:1, 3:0 en 0:0. In het lopende seizoen eindigden thuiswedstrijden het meest in 2:1, 0:0 en 1:2.

Huidige statistieken van Cambridge

De uitslag van de laatste wedstrijd van Cambridge was 2:1 tegen Harrogate. 40% van de ontmoetingen in een ander stadion heeft het team gewonnen. Een blik op de afgelopen 6 maanden laat zien het uitspelende team 11 keer heeft gewonnen, 4 keer gelijk heeft gespeeld en 7 keer heeft niet gewonnen. In een ander stadion verloor Cambridge 5 keer en won 4 keer. Van uitontmoetingen tegen clubs die boven Cambridge in de stand stonden werden er het lopende seizoen 0 gewonnen. In het vorige seizoen speelde Cambridge 7 keer uit tegen ploegen die hoger in de stand stonden. 2 van deze wedstrijden werden gewonnen, 3 keer werden er gelijk gespeeld. Bij 2 ontmoetingen keerde het team met lege handen terug.

In het huidige seizoen scoort het team van coach Mark Bonner gemiddeld 1,60 doelpunten per uitwedstrijd, hoofdzakelijk in de 2e speelhelft. Bij wedstrijden op het veld van de tegenstander van Cambridge krijgen de toeschouwers gemiddeld 2,60 doelpunten te zien. De statistieken laten bij matchen voor fans van de tegenstander Cambridge 0,89 doelpunten voor en 1,11 doelpunten tegen zien. In het vorige seizoen eindigden duels in het stadion van de tegenstander het meest in 0:0, 1:1 en 0:1. In het huidige seizoen was de uitslag van duels voor fans van de tegenstander van Cambridge meestal 0:1, 0:2 of 5:0.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide teams is 2,0. De daarbij passende weddenschap zou een Under 2.5 zijn. De actuele doelpuntstatistieken laten zien dat beide clubs trefzeker zijn.