Op 16.01.2021 spelen Coventry en Sheffield in de Championship Engeland tegen elkaar. De aftrap is om 16:00 uur. Zodoende speelt de huidige nummer 16 in de stand tegen de nummer 21. De bookies zien Coventry City Football Club als favoriet.

Huidige statistieken van Coventry

Onlangs behaalde Coventry City Football Club een 1:2 overwinning op Millwall. De gastheer heeft in de laatste zes maanden 6 van de 23 duels gewonnen. Voor de eigen fans won Coventry City Football Club 4 keer, speelde 5 keer gelijk en verloor 2 keer. In het lopende seizoen 20/21 heeft Coventry tot nu toe 4 van de 11 wedstrijden in eigen stadion gewonnen (36,36%). 5 ontmoetingen eindigden in gelijkspel, 2 werden thuis verloren. Van de 23 duels in het huidige seizoen heeft Coventry er 6 gewonnen. 8 matchen werden gelijk gespeeld, 9 wedstrijden werden verloren.

De ploeg van trainer Mark Robins maakt daarbij vaak in het tweede deel. Op dit moment worden er per thuiswedstrijd van Coventry gemiddeld 1,09 doelpunten voor en.1,18 doelpunten tegen het team, dus 2,27 doelpunten in totaal per ontmoeting. Bij thuiswedstrijden in het huidige seizoen zijn de meest veelvoorkomende uitslagen tot nu toe 0:0, 3:2 en 3:1.

Huidige statistieken van Sheffield

In de laatste Championship Engeland-duel won Sheffield met 1:0 van Derby. Van de 11 uit gespeelde matchen won het team er 2. Dit komt overeen met een percentage van 18,18%. De statistieken van de afgelopen 6 maanden laten 6 zeges, 8 gelijke spelen en 12 nederlagen zien. Uit werden er 2 ontmoetingen gewonnen. In de afgelopen wedstrijden in een ander stadion heeft Sheffield 8 keer verloren en 2 wedstrijden eindigden in gelijkspel. Van uitmatchen tegen clubs die boven Sheffield in de stand stonden werden er dit seizoen 1 gewonnen. In het vorige seizoen speelde Sheffield 8 keer uit tegen ploegen die hoger in de stand stonden. 4 van deze ontmoetingen werden gewonnen, 4 keer werden er gelijk gespeeld. Bij 0 duels keerde het team met lege handen terug.

Op het veld van de tegenstander scoorde de ploeg van trainer Neil Thompson gemiddeld 0,55 keer per wedstrijd. Opvallend: De meeste doelpunten werden voor de thee gescoord. In totaal worden er gemiddeld 1,91 doelpunten per ontmoetingen op het veld van de tegenstander Sheffield gescoort. De meegereisde fans van Sheffield konden in het vorige seizoen in uit gespeelde wedstrijden juichen bij gemiddeld 1,70 goals. Per wedstrijd kregen ze 1,57 keer een tegendoelpunt verwerken. In het laatste seizoen was de uitslag bij ontmoetingen op het veld van de tegenstander van Sheffield het vaakst 1:2, 0:1 of 1:1. De uitslag van ontmoetingen in het stadion van de tegenstander van Sheffield in dit seizoen was het vaakst 0:2, 1:1 of 0:1.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide teams is 1,5. De daarbij passende tip zou een Under 2.5 zijn. Wat betreft het slechte doelsaldo van beide teams rekenen de wedkantoren er niet op dat beide clubs scoren.