© imago images/Uk Sports Pics Ltd

De partij Grimsby tegen Southend wordt in de EFL League Two op 16.01.2021 om 16:00 gespeeld. Zodoende speelt de club op de 23e plek tegen de club op de 24e plek. In de voorspelling van de bookmakers wordt momenteel uitgegaan van een thuiszege van Grimsby Town Football Club.

Huidige statistieken van Grimsby

In de laatste wedstrijd werd Grimsby Town Football Club verslagen door Port Vale 3:0. In de afgelopen 6 maanden won de gastheer 5 van de 23 ontmoetingen. Voor de eigen fans won Grimsby Town Football Club 2 keer en speelde 3 keer gelijk de gastheer stapte 6 keer als verliezer van het veld. Grimsby heeft in het huidige seizoen 20/21 tot nu toe 2 van de 11 wedstrijden op het thuisveld gewonnen (18,18%). 3 duels eindigden in onbeslist, 6 duels weren thuis verlopren. Van de 23 duels in het lopende seizoen heeft Grimsby er 5 gewonnen. 5 matchen werden gelijk gespeeld, 13 wedstrijden werden verloren.

De elf spelers van trainer Paul Hurst maakt de doelpunten bij voorkeur voordat er van kant wordt gewisseld. Per thuiswedstrijd maakt Grimsby volgens de huidige statistieken gemiddeld 0,73 doelpunten en incasseert 1,64 doelpunten. Dat zijn in totaal 2,36 doelpunten per ontmoeting. In het afgelopen seizoen maakte Grimsby in het eigen stadion gemiddeld 1,22 doelpunten. Tegelijkertijd incasseerde het team 1,50 doelpunten per thuiswedstrijd. In het vorige seizoen eindigden thuiswedstrijden Grimsby het vaakst in de volgende drie uitslagen: 0:1, 0:3 en 2:2. In het huidige seizoen was de meest veelvoorkomende uitslag bij ontmoetingen op het thuisveld 1:2, 1:0 en 1:1.

Huidige statistieken van Southend

De laatste duel heeft Southend met 1:0 van Barrow gewonnen. In het lopende seizoen heeft het team tot nu toe 1 van de 10 duels in een ander stadion gewonnen 10%. Een blik op de afgelopen 6 maanden laat zien het bezoekende team 5 keer heeft gewonnen, 4 keer gelijk heeft gespeeld en 12 keer heeft niet gewonnen. In een ander stadion verloor Southend 6 keer en won 1 keer. In het huidige seizoen werden er tot nu toe van de 10 uitduels tegen ploegen die boven Southend in de stand stonden 1 gewonnen (10%). 6 matchen werden verloren (60%), 3 matchen eindigden in gelijkspel (30%).

Per uitwedstrijd scoort het team van trainer Mark Molesley gemiddeld 0,30 doelpunten, met name ina de rust. Bij uitmatchen van Southend krijgen de toeschouwers gemiddeld 2,00 doelpunten te zien. De meegereisde fans van Southend konden in het vorige seizoen in uit gespeelde duels juichen bij gemiddeld 0 goals. Per wedstrijd kregen ze 0 keer een tegengoal verwerken. In het lopende seizoen was de uitslag van wedstrijden voor fans van de tegenstander van Southend meestal 0:2, 0:3 of 1:1.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide teams is 2,0. Wij adviseren daarom een weddenschap op Under 2.5. Wat betreft het slechte doelsaldo van beide teams rekenen de wedkantoren er niet op dat beide teams scoren.