De match Vale tegen Grimsby wordt in de EFL League Two op 09.01.2021 om 16:00 gespeeld. Derhalve speelt de club op de 17e plek tegen de club op de 23e plek. Volgens de momentele quoteringen wordt Port Vale Football Club door de bookmakers als favoriet gezien.

Huidige statistieken van Vale

In het laatste duel verloor Port Vale Football Club 4:0 tegen Mansfield. De thuisclub heeft in de afgelopen zes maanden 7 van de 22 ontmoetingen gewonnen. De balans op het thuisveld van de afgelopen zes maanden is drie zeges, 3 gelijke spelen en vijf nederlagen. In dit seizoen won Vale slechts 27,27% (3 van 11) van de wedstrijden in eigen stadion. 3 keer kon er tenminste een punt worden behaald, terwijl de gasten 5 keer met drie punten naar huis gingen. In 22 duels in dit seizoen heeft Vale 7 zeges behaald. 4 keer werden de punten gedeeld, terwijl 11 ontmoetingen werden verloren.

De elf spelers van trainer Danny Pugh maakt de meeste de doelpunten in de tweede helft van de wedstrijd. Per thuiswedstrijd maakt Vale volgens de huidige statistieken gemiddeld 1,09 doelpunten en incasseert 1,27 doelpunten. Dat zijn in totaal 2,36 doelpunten per duel. In het laatste seizoen maakte Vale thuis gemiddeld 1,56 doelpunten en moest 0,83 tegendoelpunten incasseren. Het meest veelvoorkomende resultaat voor de eigen fans was in het afgelopen seizoen 1:1, 2:2 en 1:0. In het huidige seizoen was de meest veelvoorkomende uitslag bij wedstrijden voor de eigen fans 1:1, 0:1 en 0:2.

Huidige statistieken van Grimsby

De laatste match heeft Grimsby met 1:2 van Cambridge United verloren. In het huidige seizoen won het team tot nu toe 3 van de 11 wedstrijden in het stadion van de tegenstander (27,27%). In de match die de afgelopen 6 maanden werden gespeeld wonnen de gasten 5 keer en speelden 5 keer gelijk. 12 keer werd de wedstrijd verloren. Bij de wedstrijden in een ander stadion won Grimsby 3 keer. De gasten verloren 6 keer en speelden tot nu toe 2 keer gelijk. Tot nu toe speelde Grimsby uit 8 keer tegen een club die boven hen stond. Daarbij won het team 3 keer en verloor 4 keer. Bij 1 match werd de punten gedeeld. In het laatste seizoen werden er van de 9 uitontmoetingen tegen ploegen die boven Grimsby in de stand stonden 3 gewonnen (33%). 4 duels werden verloren (44%), 2 ontmoetingen eindigden in gelijkspel (22%).

Op het veld van de tegenstander scoorde de ploeg van trainer Paul Hurst gemiddeld 1,00 keer per wedstrijd. Opvallend: De meeste doelpunten werden in het eerste deel gescoord. Bij ontmoetingen in het stadion van de tegenstander van Grimsby krijgen de toeschouwers gemiddeld 2,73 goals te zien. In het laatste seizoen maakte Grimsby uit gemiddeld 1,21 doelpunten en incasseerde 1,26 tegengoals. In het voorgaande seizoen was de uitslag in de stadion van de tegenstander het vaakst 1:1, 2:0 of 0:0. De uitslag van duels op het veld van de tegenstander van Grimsby in het huidige seizoen was het vaakst 1:3, 0:0 of 0:1.

Wedtips

Bij een over/under gemiddelde van beide clubs van 2,0 ligt de tip het meest in de buurt van Under 2.5. Het doelsaldo van beide clubs geeft aan dat een weddenschap op Beide teams scoren logisch is.