Het duel Rochdale tegen Wigan wordt in de League One Engeland op 16.01.2021 om 16:00 gespeeld. De actuele nummer 21 in de League One Engeland speelt tegen de nummer 23. Momenteel is Rochdale AFC favoriet bij de bookmakers.

Rochdale won de vroegere 1 ontmoeting en speelde 0 keer gelijk tegen Wigan. Wigan stapte 2 keer de winst pakken.

Huidige statistieken van Rochdale

In de laatste wedstrijd van Rochdale AFC was er een 3:3 gelijkspel tegen Crewe Alexandra. Van 19 wedstrijden in de afgelopen zes maanden won de ontvangende ploeg 5 keer. De balans voor de eigen fans van de afgelopen zes maanden is een zege, 5 gelijke spelen en vier nederlagen. Rochdale heeft in dit seizoen 20/21 tot nu toe 1 van de 10 duels voor thuispubliek gewonnen (10%). 5 wedstrijden eindigden in gelijkspel, 4 matchen weren thuis verlopren. In 19 duels in dit seizoen heeft Rochdale 5 zeges behaald. 5 keer werden de punten gedeeld, terwijl 9 wedstrijden werden verloren.

In de 2e speelhelft heeft de ploeg van trainer Brian Barry-Murphy het vizier op scherp staan. Volgens de statistieken worden er elke thuiswedstrijd van Rochdale gemiddeld 1,00 doelpunten voor en.1,80 doelpunten tegen het team, dus 2,80 doelpunten al met al per ontmoeting. Het saldo van het voorgaande seizoen is dat Rochdale per wedstrijd in het eigen stadion gemiddeld 1,19 keer scoort en 1,38 doelpunten incasseert. Het meest veelvoorkomende resultaat voor de eigen fans was in het vorige seizoen 1:2, 2:0 en 0:3. Dit seizoen speelde het team thuis het vaakst 1:1, 3:3 en 1:4.

Huidige statistieken van Wigan

De uitslag van de laatste wedstrijd van Wigan was 3:4 tegen Burton Albion. Van de 10 duels op het veld van de tegenstander won het team er 3. Dit komt overeen met een percentage van 30%. Een blik op de afgelopen 6 maanden laat zien het bezoekende team 5 keer heeft gewonnen, 4 keer gelijk heeft gespeeld en 11 keer heeft verloren. Wigan kon daarbij 3 uitzeges boeken. Het team verloor 6 wedstrijden in een ander stadion en 1 duel eindigde in gelijkspel. In het huidige seizoen werden er tot nu toe van de 4 uitwedstrijden tegen ploegen die boven Wigan in de stand stonden 2 gewonnen (50%). 1 ontmoeting werd verloren (25%), 1 ontmoeting eindigde in gelijkspel (25%).

Per uitwedstrijd scoort het team van coach Gregor Rioch gemiddeld 0,90 doelpunten, voornamelijk ina wisselen van kant. Bij wedstrijden in het stadion van de tegenstander van Wigan krijgen de toeschouwers gemiddeld 2,50 doelpunten te zien. De meegereisde fans van Wigan konden in het afgelopen seizoen in uit gespeelde ontmoetingen juichen bij gemiddeld 0 doelpunten. Per wedstrijd kregen ze 0 keer een tegengoal verwerken. In het huidige seizoen was de uitslag van het merendeel van de uit gespeelde matchen van Wigan 0:1, 0:2 of 4:3.

Wedtips

Aangezien het over/under gemiddelde van beide clubs ter hoogte van 2,5 lijkt het overwegen van een Under 3.5-tip logisch. Het doelsaldo van beide clubs geeft aan dat een weddenschap op Beide teams scoren logisch is.