Op 16.01.2021 spelen St Johnstone en St Mirren in de Premiership Schotland tegen elkaar. De aftrap is om 16:00 uur. Daarom ontmoeten de actuele nummer 9 en de nummer 8 in de stand elkaar. Momenteel is St Johnstone FC favoriet bij de bookmakers.

Bij de vorige ontmoetingen van de beide twee teams eindigden 4 wedstrijden in een zege van St Johnstone, 3 wedstrijden eindigde in gelijkspel en bij twee ontmoetingen stapte St Mirren de winst pakken.

Huidige statistieken van St Johnstone

In het laatste duel speelde St Johnstone FC 1:1 tegen Ross County. In de laatste 6 maanden won de thuisclub 4 van de 22 matchen. Voor eigen publiek won St Johnstone FC 2 keer, speelde 3 keer gelijk en verloor 6 keer. St Johnstone heeft in het huidige seizoen 20/21 tot nu toe 2 van de 11 thuisduels gewonnen (18,18%). 3 ontmoetingen eindigden in een remise, 6 ontmoetingen weren thuis verlopren. In 22 duels in dit seizoen heeft St Johnstone 4 zeges behaald. 7 keer werden de punten gedeeld, terwijl 11 wedstrijden werden verloren.

De ploeg van trainer Callum Davidson scoort de meeste de doelpunten na de rust. Per thuiswedstrijd maakt St Johnstone volgens de huidige statistieken gemiddeld 0,36 doelpunten en incasseert 1,00 doelpunten. Dat zijn in totaal 1,36 doelpunten per match. Het saldo van het laatste seizoen is dat St Johnstone per wedstrijd op eigen veld gemiddeld 1,19 keer scoort en 1,63 doelpunten incasseert. In het afgelopen seizoen eindigden thuiswedstrijden St Johnstone het vaakst in de volgende drie uitslagen: 1:0, 2:2 en 2:1. Dit seizoen speelde het team thuis het vaakst 0:1, 0:0 en 1:0.

Huidige statistieken van St Mirren

In de laatste wedstrijd deelde St Mirren de punten met Motherwell met een eindscore van 1:1. In het huidige seizoen won het team tot nu toe 4 van de 10 wedstrijden in het stadion van de tegenstander (40%). De statistieken van de afgelopen 6 maanden laten 6 zeges, 5 gelijke spelen en 11 nederlagen zien. St Mirren kon daarbij 4 uitzeges boeken. Het team verloor 5 duels in een ander stadion en 1 ontmoeting eindigde in een gelijkspel. Tot nu toe speelde St Mirren uit 4 keer tegen een club die boven hen stond. Daarbij won het team 2 keer en verloor 2 keer. Bij 0 ontmoetingen werden de punten gedeeld. In het laatste seizoen werden er van de 13 uitmatchen tegen ploegen die boven St Mirren in de stand stonden 2 gewonnen (15%). 10 wedstrijden werden verloren (77%), 1 match eindigde in gelijkspel (8%).

Het team van trainer Jim Goodwin maakte het lopende seizoen 0,80 uitdoelpunten per wedstrijd, met name na wisselen van kant. Als alle doelpunten bij elkaar op worden geteld, worden er bij uitwedstrijden van St Mirren gemiddeld 1,80 doelpunten per duel gemaakt. De meegereisde fans van St Mirren konden in het laatste seizoen in duels voor fans van de tegenstander juichen bij gemiddeld 0,73 goals. Per wedstrijd kregen ze 1,87 keer een tegengoal verwerken. In het laatste seizoen eindigden matchen op het veld van de tegenstander het meest in 1:2, 0:1 en 0:2. In het huidige seizoen was de uitslag van het merendeel van de uitmatchen van St Mirren 1:0, 0:1 of 1:2.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide teams is 2,0. De daarbij passende tip zou een Under 2.5 zijn. De wedkantoren gaan in hun prognoses er eerder vanuit, dat niet beide teams zullen scoren.