© imago images/Uk Sports Pics Ltd

Op 16.01.2021 spelen Stevenage en Tranmere in de EFL League Two tegen elkaar. De aftrap is om 16:00 uur. Zodoende speelt de huidige nummer 22 in de stand tegen de nummer 14. De wedkantoren voorspellen een uitzege van Tranmere Rovers Football Club.

Huidige statistieken van Stevenage

De laatste wedstrijd heeft Stevenage Football Club met 3:1 van Scunthorpe gewonnen. De thuisclub heeft in de afgelopen zes maanden 4 van de 20 wedstrijden gewonnen. De balans voor eigen publiek is vier zeges, 2 gelijke spelen en vier nederlagen. Stevenage heeft in het huidige seizoen 20/21 tot nu toe 4 van de 10 duels voor thuispubliek gewonnen (40%). 2 wedstrijden eindigden in onbeslist, 4 matchen weren thuis verlopren. Na alle 20 ontmoetingen in het lopende seizoen heeft Stevenage 4 zeges, 8 gelijke spellen en 8 nederlagen genoteerd.

De elf spelers van trainer Alex Revell maakt de goals bij voorkeur in helft een. Per thuiswedstrijd maakt Stevenage volgens de huidige statistieken gemiddeld 1,00 doelpunten en incasseert 0,80 doelpunten. Dat zijn in totaal 1,80 doelpunten per ontmoeting. Een blik op de doelpuntenstatistieken laat zien dat Stevenage thuis gemiddeld 0,59 doelpunten maakt. Het gemiddelde aantal tegendoelpunten in het eigen stadion is 1,29. In het laatste seizoen eindigden thuiswedstrijden Stevenage het vaakst in de volgende drie uitslagen: 0:1, 0:0 en 0:3. In dit seizoen eindigden thuiswedstrijden het meest in 0:1, 0:0 en 3:1.

Huidige statistieken van Tranmere

De uitslag van de laatste wedstrijd van Tranmere was 1:1 tegen Barrow. In dit seizoen won het team 4 van 11 duels in het stadion van de tegenstander (36,36%). De statistieken van de afgelopen 6 maanden laten 8 zeges, 4 gelijke spelen en 8 nederlagen zien. Tranmere kon daarbij 4 uitzeges boeken. Het team verloor 3 ontmoetingen in een ander stadion en 4 matchen eindigden in een gelijkspel. Tot nu toe speelde Tranmere uit 8 keer tegen een club die boven hen stond. Daarbij won het team 3 keer en verloor 3 keer. Bij 2 wedstrijden werden de punten gedeeld.

In het huidige seizoen scoort het team van trainer Keith Hill gemiddeld 1,09 doelpunten per uitwedstrijd, met name na de rust. Bij uitwedstrijden van Tranmere worden in totaal gemiddeld 2,55 goals gescoort. In het afgelopen seizoen maakte Tranmere uit gemiddeld 0 goals en incasseerde 0 tegengoals. In het lopende seizoen was de uitslag van het merendeel van de ontmoetingen in het stadion van de tegenstander van Tranmere 0:0, 1:0 of 1:1.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide clubs is 1,5. Wij adviseren daarom een weddenschap op Under 2.5. Door het slechte doelsaldo van beide clubs is een weddenschap tegen Beide teams scoren logisch.