© imago images/Action Plus

De match tussen Swansea en Sheffield in de Championship Engeland wordt op 25.11.2020 gespeeld. De aftrap is om 20:45 uur. Daardoor speelt de momentele nummer 4 tegen de nummer 23 in de stand. Volgens de huidige quoteringen wordt Swansea City AFC door de bookmakers als favoriet gezien.

In de daaruit afgeleide voorspelling is de kans op winst van Swansea 51%, winst Sheffield 25% en er is een kans van 29% dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. In de eerdere 1 ontmoetingen kon Swansea 2 keer drie punten pakken, terwijl Sheffield een ontmoeting won. 1 wedstrijd eindigde in gelijkspel.

Huidige statistieken van Swansea

Swansea City AFC heeft de laatste wedstrijd tegen Rotherham met 1:0 gewonnen. De ontvangende ploeg heeft in de afgelopen zes maanden 11 van de 21 wedstrijden gewonnen. In eigen stadion won Swansea City AFC 6 keer, speelde 1 keer gelijk en verloor 3 keer. In dit seizoen 20/21 heeft Swansea tot nu toe 4 van de 6 wedstrijden voor eigen publiek gewonnen (66,67%). 1 duel eindigden in gelijkspel, 1 werden thuis verloren. Van de 12 duels in dit seizoen heeft Swansea er 6 gewonnen. 4 wedstrijden werden gelijk gespeeld, 2 duels werden verloren.

Het team van trainer Steve Cooper scoort daarbij vaak in het tweede deel. Per thuiswedstrijd maakt Swansea volgens de huidige statistieken gemiddeld 1,33 doelpunten en incasseert 0,50 doelpunten. Dat zijn in totaal 1,83 doelpunten per duel. In het laatste seizoen maakte Swansea thuis gemiddeld 1,17 doelpunten en moest 1,00 tegendoelpunten incasseren. In het afgelopen seizoen eindigden thuiswedstrijden Swansea het vaakst in de volgende drie uitslagen: 0:1, 1:0 en 2:1. In het huidige seizoen was de meest veelvoorkomende uitslag bij wedstrijden op eigen veld 2:0, 1:0 en 1:2.

Huidige statistieken van Sheffield

Sheffield heeft de laatste wedstrijd met 1:0 van FC Preston verloren. In het lopende seizoen won het team 2 van 6 wedstrijden in het stadion van de tegenstander (33,33%). In de ontmoeting die de afgelopen 6 maanden werden gespeeld wonnen de gasten 5 keer en speelden 5 keer gelijk. 11 keer werd de wedstrijd verloren. In een ander stadion verloor Sheffield 6 keer en won 4 keer. Tot nu toe speelde Sheffield uit 5 keer tegen een club die boven hen stond. Daarbij won het team 1 keer en verloor 4 keer. Bij 0 wedstrijden werden de punten gedeeld. In het laatste seizoen werden er van de 8 uitwedstrijden tegen ploegen die boven Sheffield in de stand stonden 4 gewonnen (50%). 4 ontmoetingen werden verloren (50%), 0 duels eindigden in gelijkspel (0%).

Het team van coach Tony Pulis maakte dit seizoen 0,50 uitgoals per wedstrijd, voornamelijk na wisselen van kant. Bij matchen in het stadion van de tegenstander van Sheffield worden in totaal gemiddeld 1,67 doelpunten gemaakt. In het afgelopen seizoen maakte Sheffield uit gemiddeld 1,70 doelpunten en incasseerde 1,57 tegengoals. 3 uitslagen kwamen bij uit gespeelde duels van Sheffield in het afgelopen seizoen het vaakst voor: 1:2, 0:1 en 1:1. In het huidige seizoen was de uitslag van het merendeel van de duels op het veld van de tegenstander van Sheffield 0:1, 0:3 of 1:0.

Wedtips

Aangezien het over/under gemiddelde van beide teams ter hoogte van 1,0 lijkt het overwegen van een Under 1.5-weddenschap logisch. De wedkantoren gaan in hun prognoses er eerder vanuit, dat niet beide teams zullen scoren.