© imago images/Focus Images

De wedstrijd tussen Walsall en Oldham in de EFL League Two wordt op 16.01.2021 gespeeld. De aftrap is om 16:00 uur. Dus ontmoeten de huidige nummer 11 en de nummer 15 in de stand elkaar. Op dit moment is Walsall Football Club favoriet bij de bookies.

Bij de vroegere duels van de beide clubs eindigden 1 wedstrijden in een zege van Walsall, 0 duels eindigde in gelijkspel en bij een match stapte Oldham als winnaar uit de bus.

Huidige statistieken van Walsall

In het laatste duel verloor Walsall Football Club 0:2 tegen Carlisle United. Van 22 ontmoetingen in de afgelopen zes maanden won de thuisclub 7 keer. De balans op het thuisveld van de afgelopen zes maanden is vijf zeges, 3 gelijke spelen en vier nederlagen. Walsall heeft in dit seizoen 20/21 tot nu toe 5 van de 12 wedstrijden thuis gewonnen (41,67%). 3 duels eindigden in onbeslist, 4 duels weren thuis verlopren. Na 22 duels in het lopende seizoen heeft Walsall 7 keer gewonnen en 9 keer gelijk gespeeld. 6 matchen werden verloren.

De ploeg van trainer Darrell Clarke scoort daarbij vaak in de 2e speelhelft. Volgens de actuele statistieken worden er per thuiswedstrijd van Walsall gemiddeld 2,25 doelpunten gemaakt. Daarvan zijn er 1,08 voor de gastheer en 1,17 voor de uitspelende poeg. In het laatste seizoen maakte Walsall thuis gemiddeld 1,11 doelpunten en moest 1,37 doelpunten incasseren. De meest veelvoorkomende resultaten in het afgelopen seizoen thuis waren 1:2, 2:1 en 1:0. Bij thuiswedstrijden in dit seizoen zijn de meest veelvoorkomende uitslagen tot nu toe 0:2, 2:1 en 1:1.

Huidige statistieken van Oldham

De uitslag van de laatste wedstrijd van Oldham was 0:0 tegen Grimsby. In dit seizoen won het team 6 van 10 uitontmoetingen (60%). De statistieken van de afgelopen 6 maanden laten 8 zeges, 3 gelijke spelen en 10 nederlagen zien. Uit werden er 6 wedstrijden gewonnen. In de afgelopen wedstrijden in een ander stadion heeft Oldham 2 keer verloren en 2 duels eindigden in gelijkspel. Van 7 uitmatchen tegen clubs die boven Oldham in de stand stonden werden er het lopende seizoen 4 gewonnen (57%). 2 matchen werden verloren (29%), 1 ontmoeting eindigde in gelijkspel (14%). In het afgelopen seizoen speelde Oldham 14 keer uit tegen ploegen die hoger in de stand stonden. 2 van deze duels werden gewonnen, 8 keer werden er gelijk gespeeld. Bij 4 wedstrijden keerde het team met lege handen terug.

Op het veld van de tegenstander scoorde de ploeg van coach Harry Kewell gemiddeld 1,90 keer per wedstrijd. Opvallend: De meeste doelpunten werden na de rust gescoord. Opgeteld worden er gemiddeld 3,60 goals per ontmoetingen op het veld van de tegenstander Oldham gescoort. In het afgelopen seizoen maakte Oldham bij ontmoetingen in een ander stadion gemiddeld 0,84 goals en incasseerde 1,89 tegengoals. In het vorige seizoen was de uitslag in de stadion van de tegenstander het vaakst 0:3, 2:2 of 1:1. De uitslag van ontmoetingen voor fans van de tegenstander van Oldham in dit seizoen was het vaakst 2:1, 0:0 of 4:2.

Wedtips

Aangezien het over/under gemiddelde van beide clubs ter hoogte van 2,5 lijkt het overwegen van een Under 3.5-weddenschap logisch. Uit het doelsaldo van beide teams kan worden afgeleid, dat ze allebei scoren.