De match tussen Wigan en Hull in de League One Engeland wordt op 09.01.2021 gespeeld. De aftrap is om 20:45 uur. De nummer 2 in de stand gaat op bezoek bij de nummer 22 in de stand. De online wedkantoren voorspellen een uitzege van Hull City AFC.

Na meer dan vijf jaar wordt deze wedstrijd op 09.01.2021 voor het eerst weer gespeeld.

Huidige statistieken van Wigan

De laatste wedstrijd heeft Wigan Athletic FC met 3:4 van Burton Albion gewonnen. De ontvangende ploeg heeft in de voorgaande zes maanden 5 van de 20 ontmoetingen gewonnen. De balans op het thuisveld van de afgelopen zes maanden is twee zeges, 3 gelijke spelen en vijf nederlagen. Wigan heeft in dit seizoen 20/21 tot nu toe 2 van de 10 duels voor thuispubliek gewonnen (20%). 3 duels eindigden in met een punt voor beide teams, 5 matchen weren thuis verlopren. Van de 20 duels in dit seizoen heeft Wigan er 5 gewonnen. 4 matchen werden gelijk gespeeld, 11 matchen werden verloren.

De ploeg van trainer Gregor Rioch maakt daarbij vaak na wisselen van kant. Het actuele statistiek bij thuiswedstrijden van Wigan is gemiddeld 3,10 doelpunten per ontmoeting, waarvan 1,20 doelpunten voor en 1,90 doelpunten tegen zijn. Bij thuiswedstrijden in dit seizoen zijn de meest veelvoorkomende uitslagen tot nu toe 1:1, 2:3 en 0:5.

Huidige statistieken van Hull

De uitslag van de laatste duel van Hull was 2:0 tegen Charlton. In het huidige seizoen won het team tot nu toe 6 van de 10 uit gespeelde wedstrijden (60%). In de duel die de afgelopen 6 maanden werden gespeeld wonnen de gasten 12 keer en speelden 1 keer gelijk. 6 keer werd de wedstrijd verloren. Uit werden er 6 duels gewonnen. In de afgelopen wedstrijden in een ander stadion heeft Hull 3 keer verloren en 1 duel eindigde in gelijkspel.

In dit seizoen scoort het team van coach Grant McCann gemiddeld 2,10 doelpunten per uitwedstrijd, vooral voordat er van kant wordt gewisseld. Bij duels op het veld van de tegenstander van Hull krijgen de toeschouwers gemiddeld 3,30 goals te zien. De meegereisde fans van Hull konden in het afgelopen seizoen in uit gespeelde wedstrijden juichen bij gemiddeld 0 goals. Per wedstrijd kregen ze 0 keer een tegendoelpunt verwerken. In het lopende seizoen was de uitslag van het merendeel van de wedstrijden in het stadion van de tegenstander van Hull 3:0, 3:1 of 2:0.

Wedtips

Bij een over/under gemiddelde van beide teams van 2,0 ligt de tip het meest in de buurt van Under 2.5. Het doelsaldo van beide teams geeft aan dat een weddenschap op Beide teams scoren logisch is.