© imago images/Action Plus

In de Europa League spelen Luik en Rangers op 22.10.2020 om 20.30 uur tegen elkaar. Op dit moment neigen de bookies naar een uitzege van Rangers FC.

De daarmee verbonden voorspellingen zijn winst Luik 38%, gelijkspel 29% en winst Rangers 40%. Beide twee clubs spelen voor het eerst sinds vijf jaar weer tegen elkaar.

Huidige statistieken van Luik

Standard Luik heeft de laatste wedstrijd tegen MOL Vidi met 3:1 gewonnen. De gastheer heeft in de afgelopen zes maanden 3 van de 3 matchen gewonnen. Voor de eigen fans won Standard Luik 3 keer en speelde 0 keer gelijk de ontvangende ploeg stapte 0 keer als verliezer van het veld. In het lopende seizoen won Luik 100% (3 van 3) van de wedstrijden voor de eigen fans. 0 keer kon er tenminste een punt worden behaald, terwijl de gasten 0 keer met drie punten naar huis gingen. In totaal heeft Luik na 3 wedstrijden in het huidige seizoen 3 keer gewonnen, 0 keer gelijk gespeeld en 0 keer verloren.

In het tweede deel heeft de ploeg van trainer Philippe Montanier het vizier op scherp staan. Luik maakt gemiddeld 2,00 doelpunten per match, terwijl hun keeper gemiddeld 0,67 keer per partij de bal uit het net moet vissen. In het afgelopen seizoen maakte Luik voor de eigen fans gemiddeld 2,00 doelpunten. Tegelijkertijd incasseerde het team 1,00 tegendoelpunten per thuiswedstrijd. In het vorige seizoen eindigden thuiswedstrijden Luik het vaakst in de volgende drie uitslagen: 2:2, 2:1 en 2:0. Bij thuiswedstrijden in dit seizoen zijn de meest veelvoorkomende uitslagen tot nu toe 3:1, 1:1 en 2:0.

Huidige statistieken van Rangers

De laatste duel heeft Rangers met 2:1 van Galatasaray gewonnen. In dit seizoen won het team 2 van 3 wedstrijden op het veld van de tegenstander (66,67%). Uit werden er 2 wedstrijden gewonnen. In de afgelopen wedstrijden in een ander stadion heeft Rangers 1 keer verloren en 0 wedstrijden eindigden in gelijkspel.

In het lopende seizoen scoort het team van trainer Steven Gerrard gemiddeld 3,00 doelpunten per uitwedstrijd, met name in de 2e speelhelft. Bij ontmoetingen op het veld van de tegenstander van Rangers krijgen de toeschouwers gemiddeld 3,33 goals te zien. In het vorige seizoen maakte Rangers bij ontmoetingen in het stadion van de tegenstander gemiddeld 1,63 goals en incasseerde 0,88 tegengoals. Op het veld van de tegenstander was de uitslag voor het team in het vorige seizoen het vaakst 0:0, 1:0 of 2:2. In het huidige seizoen was de uitslag van matchen voor fans van de tegenstander van Rangers meestal 4:0, 5:0 of 0:1.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide clubs is 2,5. De daarbij passende tip zou een Under 3.5 zijn. De actuele doelpuntstatistieken laten zien dat beide clubs trefzeker zijn.