© imago images/Lapresse

De ontmoeting tussen Torino en Spezia in de Serie A Italië wordt op 16.01.2021 gespeeld. De aftrap is om 18:00 uur. De tegenwoordige nummer 14 krijgt te maken met de nummer 18. De bookmakers voorspellen een thuiszege van Torino Football Club.

In de laatste vijf jaar hebben de beide twee clubs niet tegen elkaar gespeeld.

Huidige statistieken van Torino

De laatste wedstrijd heeft Torino Football Club met 2:0 van AC Mailand verloren. In de afgelopen 6 maanden heeft de ontvangende ploeg 3 van de 23 ontmoetingen gewonnen. Voor eigen publiek won Torino Football Club 1 keer en speelde 5 keer gelijk de ontvangende ploeg stapte 5 keer als verliezer van het veld. In het huidige seizoen won Torino 0% (0 van 8) van de wedstrijden voor eigen publiek. 4 keer kon er tenminste een punt worden behaald, terwijl de gasten 4 keer met drie punten naar huis gingen. Na 17 ontmoetingen in dit seizoen heeft Torino 2 keer gewonnen en 6 keer gelijk gespeeld. 9 duels werden verloren.

Het team van trainer Marco Giampaolo scoort daarbij voornamelijk na de rust. Volgens de statistieken worden er per thuiswedstrijd van Torino gemiddeld 1,63 doelpunten voor en.2,25 doelpunten tegen het team, derhalve 3,88 doelpunten in totaal per ontmoeting. In het voorgaande seizoen maakte Torino in het eigen stadion gemiddeld 1,21 doelpunten. Tegelijkertijd incasseerde het team 1,58 doelpunten per thuiswedstrijd. Thuiswedstrijden in het afgelopen seizoen eindigden het vaakst in 1:1, 1:2 en 2:1. In dit seizoen was de meest veelvoorkomende uitslag bij wedstrijden voor eigen publiek 1:1, 2:3 en 2:2.

Huidige statistieken van Spezia

De uitslag van de laatste match van Spezia was 2:1 tegen Sampdoria Genua. In het huidige seizoen heeft het team tot nu toe 3 van de 8 uitwedstrijden gewonnen 37,5%. In de afgelopen 6 maanden won het bezoekende team 4 keer. 5 keer was er een gelijk spel, 8 werd er niet gewonnen. In een ander stadion verloor Spezia 3 keer en won 3 keer. In het huidige seizoen werden er tot nu toe van de 5 uitwedstrijden tegen ploegen die boven Spezia in de stand stonden 2 gewonnen (40%). 2 wedstrijden werden verloren (40%), 1 ontmoeting eindigde in gelijkspel (20%).

In het huidige seizoen scoort het team van coach Vincenzo Italiano gemiddeld 1,63 doelpunten per uitwedstrijd, vooral in de eerste 45 minuten van de wedstrijd. Bij uitwedstrijden van Spezia krijgen de toeschouwers gemiddeld 3,38 doelpunten te zien. In het voorgaande seizoen maakte Spezia bij uit gespeelde duels gemiddeld 0 goals en incasseerde 0 tegengoals. In het huidige seizoen was de uitslag van ontmoetingen in het stadion van de tegenstander van Spezia meestal 2:2, 2:1 of 1:2.

Wedtips

Bij een over/under gemiddelde van beide clubs van 3,0 ligt de tip het meest in de buurt van Under 3.5. Uit het doelsaldo van beide teams kan worden afgeleid, dat ze allebei scoren.