In de Eredivisie Nederland spelen Ajax en Feyenoord op 17.01.2021 om 20.30 uur tegen elkaar. Derhalve speelt de momentele koploper tegen de nummer 4. De wedkantoren voorspellen een thuiszege van AFC Ajax.

In de voorgaande wedstrijden kwam Ajax 5 keer als winnaar uit de bus, 1 match eindigde in een gelijkspel en Feyenoord kwam 1 keer als winnaar uit de bus.

Huidige statistieken van Ajax

In de laatste wedstrijd van AFC Ajax was er een 2:2 gelijkspel tegen Eindhoven. Van 15 matchen in de laatste zes maanden won de ontvangende ploeg 11 keer. De balans thuis is zes zeges, 1 gelijke spelen en een nederlaag. In het lopende seizoen 20/21 heeft Ajax tot nu toe 6 van de 8 wedstrijden voor de eigen fans gewonnen (75%). 1 wedstrijd eindigden in gelijkspel, 1 werden thuis verloren. In totaal heeft Ajax na 15 wedstrijden in dit seizoen 11 keer gewonnen, 2 keer gelijk gespeeld en 2 keer verloren.

De elf spelers van trainer Erik ten Hag maakt daarbij vaak in het eerste deel. Volgens de actuele statistieken worden er per thuiswedstrijd van Ajax gemiddeld 4,38 doelpunten gemaakt. Daarvan zijn er 3,38 voor de gastheer en 1,00 voor de uitspelende poeg. Een blik op de doelpuntenstatistieken laat zien dat Ajax thuis gemiddeld 3,08 doelpunten maakt. Het gemiddelde aantal tegendoelpunten voor de eigen fans is 0,62. In het eigen stadion was de uitslag in het voorgaande seizoen het vaakst 0:2, 4:1 en 4:0. Dit seizoen speelde het team thuis het vaakst 2:2, 4:0 en 1:2.

Huidige statistieken van Feyenoord

In de laatste Eredivisie Nederland-wedstrijd won Feyenoord met 0:2 van Sparta. 75% van de ontmoetingen voor fans van de tegenstander heeft het team gewonnen. Een blik op de afgelopen 6 maanden laat zien de gasten 9 keer heeft gewonnen, 5 keer gelijk heeft gespeeld en 1 keer heeft niet gewonnen. Feyenoord kon daarbij 6 uitzeges boeken. Het team verloor 1 duel in een ander stadion en 1 match eindigde in een gelijkspel. In het voorgaande seizoen werden er van de 5 uitontmoetingen tegen ploegen die boven Feyenoord in de stand stonden 2 gewonnen (40%). 1 ontmoeting werd verloren (20%), 2 matchen eindigden in gelijkspel (40%).

Het team van trainer Dick Advocaat maakte het huidige seizoen 2,38 uitdoelpunten per wedstrijd, hoofdzakelijk na wisselen van kant. Bij wedstrijden in een ander stadion van Feyenoord krijgen de toeschouwers gemiddeld 3,25 goals te zien. In het vorige seizoen maakte Feyenoord uit gemiddeld 1,75 doelpunten en incasseerde 1,67 tegendoelpunten. 3 uitslagen kwamen bij uit gespeelde ontmoetingen van Feyenoord in het vorige seizoen het vaakst voor: 1:1, 4:3 en 3:2. De matchen in het stadion van de tegenstander van Feyenoord in het lopende seizoen eindigden voornamelijk in 2:0, 0:1 of 3:0.

Wedtips

Bij een over/under gemiddelde van beide teams van 3,0 ligt de tip het meest in de buurt van Under 3.5. Uit het doelsaldo van beide teams kan worden afgeleid, dat ze allebei scoren.