In de Eredivisie Nederland spelen Groningen en Twente Enschede op 17.01.2021 om 20.30 uur tegen elkaar. De nummer 7 in de stand ontmoet de nummer 6. Momenteel is FC Groningen favoriet bij de wedkantoren.

In de voorgaande 1 ontmoetingen kon Groningen 2 keer als winnaar uit de bus, terwijl Twente Enschede drie ontmoetingen won. 2 wedstrijden eindigde in gelijkspel.

Huidige statistieken van Groningen

In het laatste duel speelde FC Groningen 2:2 tegen Utrecht. In de voorgaande 6 maanden won de gastheer 8 van de 15 matchen. De balans voor de eigen fans is vier zeges, 2 gelijke spelen en twee nederlagen. 4 van de 8 thuisduels werden dit seizoen door Groningen gewonnen, zodat hier een winquotering van 50% vastgesteld kan worden. Terwijl er 2 keer tenminste een punt behaald kon worden, moest de gastheer 2 keer een nederlaag incasseren. Van de 15 matchen in het huidige seizoen heeft Groningen er 8 gewonnen. 3 matchen werden gelijk gespeeld, 4 wedstrijden werden verloren.

De elf spelers van trainer Danny Buijs maakt de meeste de doelpunten in de tweede helft van de wedstrijd. Groningen maakt gemiddeld 1,00 doelpunten elke match, terwijl hun keeper gemiddeld 0,75 keer per partij de bal uit het net moet vissen. In het vorige seizoen maakte Groningen thuis gemiddeld 1,31 doelpunten en moest 0,77 tegendoelpunten incasseren. Op eigen veld was de uitslag in het voorgaande seizoen het vaakst 2:0, 0:1 en 1:0. In het lopende seizoen was de meest veelvoorkomende uitslag bij duels voor eigen publiek 1:0, 0:1 en 2:0.

Huidige statistieken van Twente Enschede

In de laatste Eredivisie Nederland-duel won Twente Enschede met 1:4 van Emmen. 71,43% van de uitduels heeft het team een zege kunnen noteren. Een blik op de afgelopen 6 maanden laat zien de gasten 8 keer heeft gewonnen, 3 keer gelijk heeft gespeeld en 4 keer heeft niet gewonnen. Twente Enschede kon daarbij 5 uitzeges boeken. Het team verloor 1 match in een ander stadion en 1 wedstrijd eindigde in gelijkspel. In het laatste seizoen speelde Twente Enschede 6 keer uit tegen ploegen die hoger in de stand stonden. 1 van deze ontmoeting werd gewonnen, 4 keer werden er gelijk gespeeld. Bij 1 duel keerde het team met lege handen terug.

Het team van trainer Ron Jans maakte het huidige seizoen 2,43 uitgoals per wedstrijd, hoofdzakelijk in het tweede deel. In totaal worden er gemiddeld 3,57 goals per duels voor fans van de tegenstander Twente Enschede gescoort. In het voorgaande seizoen maakte Twente Enschede bij matchen in het stadion van de tegenstander gemiddeld 0,85 doelpunten en incasseerde 1,85 tegengoals. In het vorige seizoen was de uitslag bij uit gespeelde matchen van Twente Enschede het vaakst 1:2, 0:3 of 0:0. De uitslag van uit gespeelde ontmoetingen van Twente Enschede in dit seizoen was het vaakst 2:1, 4:1 of 4:2.

Wedtips