Op 14.01.2021 spelen Twente Enschede en Ajax in de Eredivisie Nederland tegen elkaar. De aftrap is om 20:00 uur. De nummer 6 in de stand ontmoet de koploper. De bookmakers voorspellen een uitzege van AFC Ajax.

Bij de afgelopen ontmoetingen van de beide clubs eindigden 2 wedstrijden in een zege van Twente Enschede, 1 duel eindigde in gelijkspel en bij drie ontmoetingen stapte Ajax de winst pakken.

Huidige statistieken van Twente Enschede

In het laatste duel won Football Club Twente 1:4 tegen Emmen. Van 15 matchen in de voorgaande zes maanden won de thuisclub 8 keer. De thuisbalans van de afgelopen zes maanden is drie zeges, 2 gelijke spelen en drie nederlagen. Twente Enschede heeft in het lopende seizoen 20/21 tot nu toe 3 van de 8 duels voor thuispubliek gewonnen (37,5%). 2 matchen eindigden in met een punt voor beide teams, 3 duels weren thuis verlopren. Van de 15 ontmoetingen in het huidige seizoen heeft Twente Enschede er 8 gewonnen. 3 wedstrijden werden gelijk gespeeld, 4 ontmoetingen werden verloren.

In de 2e speelhelft heeft de ploeg van trainer Ron Jans het vizier op scherp staan. Op dit moment worden er elke thuiswedstrijd van Twente Enschede gemiddeld 1,63 doelpunten voor en.1,38 tegendoelpunten het team, dus 3,00 doelpunten in totaal per ontmoeting. In het voorgaande seizoen maakte Twente Enschede thuis gemiddeld 1,77 doelpunten en moest 1,69 tegendoelpunten incasseren. Thuiswedstrijden in het voorgaande seizoen eindigden het vaakst in 2:3, 2:0 en 0:0. In het lopende seizoen eindigden thuiswedstrijden het meest in 0:2, 1:1 en 1:3.

Huidige statistieken van Ajax

2:2 gelijkspel tegen Eindhoven – dit is het resultaat van de laatste duel van Ajax. 71,43% van de uit gespeelde matchen heeft het team gewonnen. In de afgelopen 6 maanden won Ajax 11 keer, speelde 2 keer gelijk en stapte 2 duels zonder punten van het veld. Ajax kon daarbij 5 uitzeges boeken. Het team verloor 1 duel in een ander stadion en 1 ontmoeting eindigde in een gelijkspel.

Op het veld van de tegenstander scoorde de ploeg van coach Erik ten Hag gemiddeld 3,86 keer per wedstrijd. Opvallend: De meeste doelpunten werden voordat er van kant wordt gewisseld gescoord. In totaal worden er gemiddeld 4,43 doelpunten per wedstrijden in het stadion van de tegenstander Ajax gescoort. De statistieken laten bij ontmoetingen voor fans van de tegenstander Ajax 2,33 goals voor en 1,25 doelpunten tegen zien. 3 uitslagen kwamen bij ontmoetingen op het veld van de tegenstander van Ajax in het vorige seizoen het vaakst voor: 4:1, 0:1 en 3:1. De uitslag van duels voor fans van de tegenstander van Ajax in dit seizoen was het vaakst 1:1, 4:2 of 5:0.

Wedtips

Bij een over/under gemiddelde van beide clubs van 3,5 ligt de tip het meest in de buurt van Under 4.5. Het doelsaldo van beide clubs geeft aan dat een weddenschap op Beide teams scoren logisch is.