De Eredivisie Nederland-wedstrijd tussen Sittard en Feyenoord wordt op 22.11.2020 om 14:30 uur gespeeld. Zodoende speelt de tegenwoordige nummer 18 tegen de nummer 4 in de stand. Op dit moment is Feyenoord Rotterdam favoriet bij de bookmakers.

Volgens de huidige quoteringen is de kans dat Sittard wint 17%, dat Feyenoord wint 69%. De kans op een gelijkspel wordt geschat op 23%. In de vorige wedstrijden kwam Sittard 2 keer als winnaar uit de bus, 0 matchen eindigde in een gelijkspel en Feyenoord kwam 2 keer als winnaar uit de bus.

Huidige statistieken van Sittard

In het laatste duel speelde Fortuna Sittard 2:2 tegen Zwolle. De thuisclub heeft 0 van de 8 ontmoetingen in de laatste zes maanden gewonnen. De thuisbalans is nul zeges, 2 gelijke spelen en twee nederlagen. 0 van de 4 wedstrijden op het thuisveld werden dit seizoen door Sittard gewonnen, zodat hier een winquotering van 0% vastgesteld kan worden. Terwijl er 2 keer tenminste een punt behaald kon worden, moest de gastheer 2 keer een nederlaag incasseren. In totaal heeft Sittard na 8 matchen in het huidige seizoen 0 keer gewonnen, 3 keer gelijk gespeeld en 5 keer verloren.

De ploeg van trainer Kevin Hofland scoort daarbij voornamelijk in de tweede helft van de wedstrijd. Het actuele saldo bij thuiswedstrijden van Sittard is gemiddeld 4,50 doelpunten per ontmoeting, waarvan 1,75 doelpunten voor en 2,75 doelpunten tegen zijn. In het vorige seizoen maakte Sittard thuis gemiddeld 1,69 doelpunten en moest 1,31 doelpunten incasseren. Thuiswedstrijden in het voorgaande seizoen eindigden het vaakst in 1:1, 0:0 en 1:0. In dit seizoen eindigden thuiswedstrijden het meest in 1:3, 2:2 en 3:3.

Huidige statistieken van Feyenoord

De laatste match heeft Feyenoord met 2:0 van Groningen gewonnen. In het huidige seizoen won het team tot nu toe 3 van de 4 wedstrijden op het veld van de tegenstander (75%). Uit werden er 3 duels gewonnen. In de afgelopen wedstrijden in een ander stadion heeft Feyenoord 0 keer verloren en 1 wedstrijd eindigde in gelijkspel. In het vorige seizoen werden er van de 5 uitwedstrijden tegen ploegen die boven Feyenoord in de stand stonden 2 gewonnen (40%). 1 match werd verloren (20%), 2 matchen eindigden in gelijkspel (40%).

Op het veld van de tegenstander scoorde de ploeg van coach Dick Advocaat gemiddeld 2,75 keer per wedstrijd. Opvallend: De meeste doelpunten werden in de 2e helft gescoord. In totaal worden er gemiddeld 4,00 goals per wedstrijden voor fans van de tegenstander Feyenoord gemaakt. De statistieken laten bij uit gespeelde matchen Feyenoord 1,75 doelpunten voor en 1,67 doelpunten tegen zien. In het laatste seizoen was de uitslag in de stadion van de tegenstander het vaakst 1:1, 4:3 of 3:2. De matchen in een ander stadion van Feyenoord in het huidige seizoen eindigden voornamelijk in 3:2, 2:2 of 4:1.

Wedtips

Aangezien het over/under gemiddelde van beide teams ter hoogte van 3,5 lijkt het overwegen van een Under 4.5-tip logisch. Uit het doelsaldo van beide teams kan worden afgeleid, dat ze allebei scoren.