Op 13.01.2021 spelen Eindhoven en Alkmaar in de Eredivisie Nederland tegen elkaar. De aftrap is om 18:45 uur. De actuele nummer 2 in de Eredivisie Nederland speelt tegen de nummer 5. De bookies zien PSV Eindhoven als favoriet.

In de vroegere 1 wedstrijden kon Eindhoven 5 keer winnen, terwijl Alkmaar twee duels won. 0 duels eindigde in gelijkspel.

Huidige statistieken van Eindhoven

PSV Eindhoven heeft de laatste wedstrijd tegen Venlo met 4:1 gewonnen. In de voorgaande 6 maanden heeft de thuisspelende ploeg 10 van de 14 duels gewonnen. De balans op het thuisveld is zeven zeges, 0 gelijke spelen en nul nederlagen. Eindhoven heeft in dit seizoen 20/21 tot nu toe 7 van de 7 duels voor thuispubliek gewonnen (100%). 0 duels eindigden in gelijkspel, 0 ontmoetingen weren thuis verlopren. Na 14 wedstrijden in het huidige seizoen heeft Eindhoven 10 keer gewonnen en 3 keer gelijk gespeeld. 1 duel werden verloren.

In de 2e speelhelft heeft de ploeg van trainer Roger Schmidt het vizier op scherp staan. Het actuele saldo bij thuiswedstrijden van Eindhoven is gemiddeld 3,00 doelpunten per ontmoeting, waarvan 2,57 doelpunten voor en 0,43 doelpunten tegen zijn. In het laatste seizoen maakte Eindhoven voor de eigen fans gemiddeld 2,67 doelpunten. Tegelijkertijd incasseerde het team 1,00 tegendoelpunten per thuiswedstrijd. De meest veelvoorkomende resultaten in het vorige seizoen thuis waren 1:1, 4:1 en 5:0. Bij thuiswedstrijden in het lopende seizoen zijn de meest veelvoorkomende uitslagen tot nu toe 2:1, 4:1 en 1:0.

Huidige statistieken van Alkmaar

De uitslag van de laatste ontmoeting van Alkmaar was 2:2 tegen Utrecht. In het lopende seizoen won het team 3 van 7 matchen in het stadion van de tegenstander (42,86%). In de ontmoeting die de afgelopen 6 maanden werden gespeeld wonnen de gasten 7 keer en speelden 6 keer gelijk. 1 keer werd de wedstrijd verloren. Alkmaar kon daarbij 3 uitzeges boeken. Het team verloor 0 duels in een ander stadion en 4 ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. Van uitwedstrijden tegen clubs die boven Alkmaar in de stand stonden werden er dit seizoen 2 gewonnen. In het voorgaande seizoen speelde Alkmaar 3 keer uit tegen ploegen die hoger in de stand stonden. 2 van deze matchen werden gewonnen, 1 keer werd er gelijk gespeeld. Bij 0 ontmoetingen keerde het team met lege handen terug.

In dit seizoen scoort het team van trainer Pascal Jansen gemiddeld 2,71 doelpunten per uitwedstrijd, met name in de eerste 45 minuten van de wedstrijd. Bij matchen in een ander stadion van Alkmaar krijgen de toeschouwers gemiddeld 4,57 doelpunten te zien. De meegereisde fans van Alkmaar konden in het voorgaande seizoen in matchen voor fans van de tegenstander juichen bij gemiddeld 1,83 goals. Per wedstrijd kregen ze 0,75 keer een tegengoal verwerken. In het afgelopen seizoen eindigden duels in een ander stadion het meest in 3:0, 2:0 en 0:2. In dit seizoen was de uitslag van het merendeel van de wedstrijden in een ander stadion van Alkmaar 2:2, 3:1 of 2:1.

Wedtips