De ontmoeting tussen Heerenveen en Sittard in de Eredivisie Nederland wordt op 10.01.2021 gespeeld. De aftrap is om 14:30 uur. De momentele nummer 8 in de Eredivisie Nederland speelt tegen de nummer 13. De online wedkantoren zien SC Heerenveen als favoriet.

Heerenveen won 3 van de laatste 1 wedstrijden. De tegenstanders speelden 1 keer gelijk en Sittard stapte 1 keer de winst pakken.

Huidige statistieken van Heerenveen

In de laatste wedstrijd werd SC Heerenveen verslagen door Feyenoord 3:0. De gastheer heeft 5 van de 14 duels in de voorgaande zes maanden gewonnen. De balans in het eigen stadion van de afgelopen zes maanden is drie zeges, 1 gelijke spelen en twee nederlagen. In het huidige seizoen won Heerenveen 50% (3 van 6) van de wedstrijden voor de eigen fans. 1 keer kon er tenminste een punt worden behaald, terwijl de gasten 2 keer met drie punten naar huis gingen. Na 14 duels in het lopende seizoen heeft Heerenveen 5 keer gewonnen en 5 keer gelijk gespeeld. 4 wedstrijden werden verloren.

In helft een heeft de ploeg van trainer Johnny Jansen het vizier op scherp staan. Heerenveen maakt gemiddeld 1,67 doelpunten elke wedstrijd, terwijl hun doelman gemiddeld 1,17 keer per partij de bal uit het net moet vissen. In het voorgaande seizoen maakte Heerenveen thuis gemiddeld 1,21 doelpunten en moest 1,29 doelpunten incasseren. Thuiswedstrijden in het laatste seizoen eindigden het vaakst in 1:1, 1:2 en 1:3. De meest veelvoorkomende resultaten tijdens het lopende seizoen zijn 1:2, 2:2 en 0:3.

Huidige statistieken van Sittard

De laatste wedstrijd heeft Sittard met 2:1 van Waalwijk] gewonnen. 14,29% van de uit gespeelde ontmoetingen heeft het team een zege kunnen noteren. In de afgelopen 6 maanden won de uitspelende club 3 keer. 4 keer was er een gelijk spel, 7 werd er verloren. Uit werden er 1 match gewonnen. In de afgelopen wedstrijden in een ander stadion heeft Sittard 4 keer verloren en 2 ontmoetingen eindigden in gelijkspel. Tot nu toe speelde Sittard uit 6 keer tegen een club die boven hen stond. Daarbij won het team 1 keer en verloor 3 keer. Bij 2 wedstrijden werden de punten gedeeld. In het laatste seizoen speelde Sittard 11 keer uit tegen ploegen die hoger in de stand stonden. 0 van deze duels werden gewonnen, 7 keer werden er gelijk gespeeld. Bij 4 matchen keerde het team met lege handen terug.

In het lopende seizoen scoort het team van coach Sjors Ultee gemiddeld 1,00 doelpunten per uitwedstrijd, hoofdzakelijk na de rust. In totaal worden er gemiddeld 3,14 doelpunten per ontmoetingen voor fans van de tegenstander Sittard gescoort. De statistieken laten bij matchen voor fans van de tegenstander Sittard 0,54 doelpunten voor en 2,69 goals tegen zien. In het afgelopen seizoen was de uitslag bij uit gespeelde matchen van Sittard het vaakst 0:0, 1:2 of 1:1. De uitslag van matchen in een ander stadion van Sittard in dit seizoen was het vaakst 0:2, 1:1 of 2:1.

Wedtips

Aangezien het over/under gemiddelde van beide clubs ter hoogte van 3,0 lijkt het overwegen van een Under 3.5-weddenschap logisch. Uit het doelsaldo van beide teams kan worden afgeleid, dat ze allebei scoren.