In de Eredivisie Nederland spelen Heerenveen en Waalwijk op 14.01.2021 om 20.30 uur tegen elkaar. De actuele nummer 8 in de Eredivisie Nederland speelt tegen de nummer 14. Momenteel neigen de online wedkantoren naar een thuiszege van SC Heerenveen.

In de laatste 1 matchen kon Heerenveen 1 keer als winnaar van het veld, terwijl Waalwijk nul ontmoetingen won. 1 match eindigde in gelijkspel.

Huidige statistieken van Heerenveen

SC Heerenveen heeft de laatste wedstrijd tegen Sittard met 1:3 verloren. De ontvangende ploeg heeft 5 van de 15 ontmoetingen in de laatste zes maanden gewonnen. Voor de eigen fans won SC Heerenveen 3 keer en speelde 1 keer gelijk de gastheer stapte 3 keer als verliezer van het veld. In het huidige seizoen won Heerenveen 42,86% (3 van 7) van de wedstrijden voor de eigen fans. 1 keer kon er tenminste een punt worden behaald, terwijl de gasten 3 keer met drie punten naar huis gingen. Na 15 wedstrijden in het huidige seizoen heeft Heerenveen 5 keer gewonnen en 5 keer gelijk gespeeld. 5 matchen werden verloren.

De elf spelers van trainer Johnny Jansen scoort de goals bij voorkeur voordat er van kant wordt gewisseld. Per thuiswedstrijd maakt Heerenveen volgens de huidige statistieken gemiddeld 1,57 doelpunten en incasseert 1,43 doelpunten. Dat zijn in totaal 3,00 doelpunten per duel. In het vorige seizoen maakte Heerenveen voor eigen publiek gemiddeld 1,21 doelpunten. Tegelijkertijd incasseerde het team 1,29 tegendoelpunten per thuiswedstrijd. Thuiswedstrijden in het afgelopen seizoen eindigden het vaakst in 1:1, 1:2 en 1:3. Het lopende seizoen speelde het team thuis het vaakst 1:3, 1:2 en 2:2.

Huidige statistieken van Waalwijk

Waalwijk heeft de laatste wedstrijd met 0:1 van Den Haag verloren. In het lopende seizoen won het team tot nu toe 2 van de 7 wedstrijden voor fans van de tegenstander (28,57%). De statistieken van de afgelopen 6 maanden laten 3 zeges, 3 gelijke spelen en 9 nederlagen zien. Waalwijk kon daarbij 2 uitzeges boeken. Het team verloor 5 ontmoetingen in een ander stadion en 0 matchen eindigden in gelijkspel. Tot nu toe speelde Waalwijk uit 6 keer tegen een club die boven hen stond. Daarbij won het team 2 keer en verloor 4 keer. Bij 0 duels werden de punten gedeeld. In het vorige seizoen werden er van de 12 uitwedstrijden tegen ploegen die boven Waalwijk in de stand stonden 1 gewonnen (8%). 10 wedstrijden werden verloren (83%), 1 wedstrijd eindigde in gelijkspel (8%).

Het team van trainer Fred Grim maakte dit seizoen 0,71 uitdoelpunten per wedstrijd, voornamelijk in de tweede helft van de wedstrijd. Als alle doelpunten bij elkaar op worden geteld, worden er bij uit gespeelde ontmoetingen van Waalwijk gemiddeld 2,57 goals per match gescoort. De statistieken laten bij ontmoetingen in een ander stadion Waalwijk 1,08 doelpunten voor en 3,08 doelpunten tegen zien. In het vorige seizoen was de uitslag bij ontmoetingen op het veld van de tegenstander van Waalwijk het vaakst 0:3, 0:4 of 2:3. De duels in een ander stadion van Waalwijk in dit seizoen eindigden voornamelijk in 0:3, 1:2 of 0:2.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide clubs is 2,5. De daarbij passende weddenschap zou een Under 3.5 zijn. De prognoses van de wedkantoren laten zien, dat men denkt dat beide clubs scoren.