De wedstrijd tussen Sparta en Den Haag in de Eredivisie Nederland wordt op 22.11.2020 gespeeld. De aftrap is om 14:30 uur. Zodoende ontvangt de actuele nummer 13 de nummer 16 in de stand. Op dit moment neigen de online wedkantoren naar een thuiszege van Sparta Rotterdam.

Aan de hand van de quoteringen kunnen de kansen van een uitslag worden vastgesteld. Er is een kans van 60% dat Sparta wint, de kans op een winst van Den Haag is 21%. De kans op een gelijkspel is 25%. Sparta won 3 van de vroegere 1 wedstrijden. De tegenstanders speelden 0 keer gelijk en Den Haag stapte 3 keer als winnaar van het veld.

Huidige statistieken van Sparta

Sparta Rotterdam heeft de laatste wedstrijd tegen Waalwijk met 0:2 gewonnen. De ontvangende ploeg heeft 1 van de 8 matchen in de laatste zes maanden gewonnen. De thuisbalans van de afgelopen zes maanden is nul zeges, 2 gelijke spelen en twee nederlagen. Sparta heeft in dit seizoen 20/21 tot nu toe 0 van de 4 wedstrijden thuis gewonnen (0%). 2 duels eindigden in een remise, 2 wedstrijden weren thuis verlopren. In totaal heeft Sparta na 8 wedstrijden in het lopende seizoen 1 keer gewonnen, 3 keer gelijk gespeeld en 4 keer verloren.

De elf spelers van trainer Henk Fraser maakt de goals bij voorkeur in de tweede helft van de wedstrijd. Per thuiswedstrijd maakt Sparta volgens de huidige statistieken gemiddeld 1,50 doelpunten en incasseert 2,50 doelpunten. Dat zijn opgeteld 4,00 doelpunten per duel. In het laatste seizoen maakte Sparta thuis gemiddeld 2,31 doelpunten en moest 1,23 doelpunten incasseren. Thuiswedstrijden in het afgelopen seizoen eindigden het vaakst in 1:2, 5:1 en 4:2. Bij thuiswedstrijden in dit seizoen zijn de meest veelvoorkomende uitslagen tot nu toe 1:4, 1:1 en 4:4.

Huidige statistieken van Den Haag

De uitslag van de laatste duel van Den Haag was 2:4 tegen Twente Enschede4. In het huidige seizoen won het team tot nu toe 1 van de 4 uit gespeelde wedstrijden (25%). De statistieken van de afgelopen 6 maanden laten 1 zege, 1 gelijke spelen en 6 nederlagen zien. Den Haag kon daarbij 1 uitzeges boeken. Het team verloor 3 ontmoetingen in een ander stadion en 0 ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. In het lopende seizoen werden er tot nu toe van de 3 uitmatchen tegen ploegen die boven Den Haag in de stand stonden 1 gewonnen (33%). 2 wedstrijden werden verloren (67%), 0 wedstrijden eindigden in gelijkspel (0%). In het voorgaande seizoen speelde Den Haag 11 keer uit tegen ploegen die hoger in de stand stonden. 2 van deze wedstrijden werden gewonnen, 8 keer werden er gelijk gespeeld. Bij 1 duel keerde het team met lege handen terug.

De ploeg van Ruud Brood scoorde dit seizoen gemiddeld 1,00 uitdoelpunten per wedstrijd en was vooral in de tweede helft van de wedstrijd. Bij wedstrijden in het stadion van de tegenstander van Den Haag worden opgeteld gemiddeld 3,75 doelpunten gemaakt. De meegereisde fans van Den Haag konden in het afgelopen seizoen in duels op het veld van de tegenstander juichen bij gemiddeld 1,08 goals. Per wedstrijd kregen ze 2,85 keer een tegengoal verwerken. In het afgelopen seizoen eindigden duels op het veld van de tegenstander het meest in 0:4, 1:3 en 2:2. De ontmoetingen in het stadion van de tegenstander van Den Haag in het huidige seizoen eindigden voornamelijk in 0:4, 2:1 of 2:4.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide clubs is 3,0. De daarbij passende weddenschap zou een Under 3.5 zijn. Het doelsaldo van beide clubs geeft aan dat een weddenschap op Beide clubs scoren logisch is.