Het duel tussen Willem II en Groningen in de Eredivisie Nederland wordt op 14.01.2021 gespeeld. De aftrap is om 21:00 uur. De nummer 17 in de stand speelt tegen de nummer 7. Volgens de momentele quoteringen wordt FC Groningen door de bookies als favoriet gezien.

Willem II won de laatste 4 ontmoetingen en speelde 2 keer gelijk tegen Groningen. Groningen stapte 3 keer de winst pakken.

Huidige statistieken van Willem II

De laatste wedstrijd heeft Willem II Tilburg met 2:1 van Venlo verloren. De ontvangende ploeg heeft in de afgelopen zes maanden 2 van de 15 matchen gewonnen. Voor de eigen fans won Willem II Tilburg 2 keer en speelde 1 keer gelijk de ontvangende ploeg stapte 4 keer als verliezer van het veld. 2 van de 7 wedstrijden op het thuisveld werden dit seizoen door Willem II gewonnen, zodat hier een winquotering van slechts 28,57% vastgesteld kan worden. Terwijl er 1 keer tenminste een punt behaald kon worden, moest de gastheer 4 keer een nederlaag incasseren. Na 15 wedstrijden in het huidige seizoen heeft Willem II 2 keer gewonnen en 3 keer gelijk gespeeld. 10 ontmoetingen werden verloren.

De elf spelers van trainer Adrie Koster scoort de goals bij voorkeur in de 1e helft. Willem II maakt gemiddeld 1,43 doelpunten per wedstrijd, terwijl hun keeper gemiddeld 2,14 keer per partij de bal uit het net moet vissen. In het afgelopen seizoen maakte Willem II op eigen veld gemiddeld 1,31 doelpunten. Tegelijkertijd incasseerde het team 0,69 tegendoelpunten per thuiswedstrijd. Het meest veelvoorkomende resultaat voor eigen publiek was in het afgelopen seizoen 2:1, 1:1 en 1:0. Bij thuiswedstrijden in het huidige seizoen zijn de meest veelvoorkomende uitslagen tot nu toe 1:3, 1:1 en 2:1.

Huidige statistieken van Groningen

In de laatste wedstrijd deelde Groningen de punten met Utrecht met een eindscore van 2:2. Van de 7 uitontmoetingen won het team er 4. Dit komt overeen met een percentage van 57,14%. Een blik op de afgelopen 6 maanden laat zien de gasten 8 keer heeft gewonnen, 3 keer gelijk heeft gespeeld en 4 keer heeft verloren. Uit werden er 4 matchen gewonnen. In de afgelopen wedstrijden in een ander stadion heeft Groningen 2 keer verloren en 1 match eindigde in gelijkspel. Tot nu toe speelde Groningen uit 3 keer tegen een club die boven hen stond. Daarbij won het team 1 keer en verloor 2 keer. Bij 0 wedstrijden werden de punten gedeeld. In het vorige seizoen speelde Groningen 7 keer uit tegen ploegen die hoger in de stand stonden. 1 van deze match werd gewonnen, 4 keer werden er gelijk gespeeld. Bij 2 matchen keerde het team met lege handen terug.

In het huidige seizoen scoort het team van trainer Danny Buijs gemiddeld 1,71 doelpunten per uitwedstrijd, met name in de 2e helft. Bij matchen in het stadion van de tegenstander van Groningen worden in totaal gemiddeld 3,29 doelpunten gescoort. In het voorgaande seizoen maakte Groningen uit gemiddeld 0,77 doelpunten en incasseerde 1,23 tegendoelpunten. In het afgelopen seizoen eindigden uitmatchen het meest in 1:3, 2:1 en 0:1. De duels in een ander stadion van Groningen in dit seizoen eindigden voornamelijk in 2:2, 3:2 of 2:1.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide clubs is 2,5. De daarbij passende tip zou een Under 3.5 zijn. De prognoses van de wedkantoren laten zien, dat men denkt dat beide teams scoren.