Op 22.10.2020 spelen Jönköping en Göteborg in de Superettan Zweden tegen elkaar. De aftrap is om 19:00 uur. De momentele nummer 3 in de Superettan Zweden speelt tegen de nummer 8. De bookmakers zien Jönköpings Södra IF als favoriet.

De daarmee verbonden prognoses zijn winst Jönköping 67%, gelijkspel 23% en winst Göteborg 17%. In de vorige wedstrijden kwam Jönköping 1 keer als winnaar uit de bus, 0 duels eindigde in een gelijkspel en Göteborg kwam 3 keer als winnaar uit de bus.

Huidige statistieken van Jönköping

De laatste wedstrijd heeft Jönköpings Södra IF met 3:2 van Sundsvall verloren. Van 23 wedstrijden in de afgelopen zes maanden won de thuisclub 13 keer. De balans thuis is negen zeges, 2 gelijke spelen en een nederlaag. In het lopende seizoen won Jönköping 75% (9 van 12) van de wedstrijden in eigen stadion. 2 keer kon er tenminste een punt worden behaald, terwijl de gasten 1 keer met drie punten naar huis gingen. In totaal heeft Jönköping na 23 duels in het lopende seizoen 13 keer gewonnen, 3 keer gelijk gespeeld en 7 keer verloren.

De elf spelers van trainer Andreas Brannstorm maakt daarbij voornamelijk na wisselen van kant. Volgens de actuele statistieken worden er per thuiswedstrijd van Jönköping gemiddeld 2,75 doelpunten gemaakt. Daarvan zijn er 2,00 voor de gastheer en 0,75 voor de uitspelende poeg. Het saldo van het vorige seizoen is dat Jönköping per wedstrijd op eigen veld gemiddeld 1,67 keer scoort en 0,93 doelpunten incasseert. De meest veelvoorkomende resultaten in het vorige seizoen thuis waren 2:0, 1:1 en 3:1. Het lopende seizoen speelde het team thuis het vaakst 1:0, 2:0 en 2:1.

Huidige statistieken van Göteborg

In de laatste wedstrijd deelde Göteborg de punten met Norrby met een eindscore van 3:3. In het lopende seizoen won het team 2 van 11 wedstrijden op het veld van de tegenstander (18,18%). In de wedstrijd die de afgelopen 6 maanden werden gespeeld wonnen de gasten 7 keer en speelden 8 keer gelijk. 8 keer werd de wedstrijd verloren. Göteborg kon daarbij 2 uitzeges boeken. Het team verloor 6 duels in een ander stadion en 3 matchen eindigden in gelijkspel. Tot nu toe speelde Göteborg uit 7 keer tegen een club die boven hen stond. Daarbij won het team 1 keer en verloor 3 keer. Bij 3 ontmoetingen werden de punten gedeeld. In het laatste seizoen werden er van de 10 uitwedstrijden tegen ploegen die boven Göteborg in de stand stonden 4 gewonnen (40%). 5 ontmoetingen werden verloren (50%), 1 wedstrijd eindigde in gelijkspel (10%).

Het team van trainer Stefan Jacobsson maakte dit seizoen 0,91 uitgoals per wedstrijd, vooral in de eerste helft van de wedstrijd. Bij duels op het veld van de tegenstander van Göteborg worden opgeteld gemiddeld 2,82 doelpunten gemaakt. De meegereisde fans van Göteborg konden in het vorige seizoen in ontmoetingen in het stadion van de tegenstander juichen bij gemiddeld 0,93 doelpunten. Per wedstrijd kregen ze 1,40 keer een tegengoal verwerken. In het laatste seizoen was de uitslag in de stadion van de tegenstander het vaakst 2:1, 1:0 of 0:1. De duels in het stadion van de tegenstander van Göteborg in het lopende seizoen eindigden voornamelijk in 2:2, 0:3 of 0:2.

Wedtips

Het over/under gemiddelde van beide clubs is 2,5. Wij adviseren daarom een tip op Under 3.5. Uit het doelsaldo van beide teams kan worden afgeleid, dat ze allebei scoren.